Esteu aquí: Inici Cultura i festes Notícies Notícies 2015 Arriba l'òpera "Lucia di Lammermoor" dins la Temporada de Tardor dels Teatres de Tarragona

Arriba l'òpera "Lucia di Lammermoor" dins la Temporada de Tardor dels Teatres de Tarragona

Arriba l'òpera "Lucia di Lammermoor" dins la Temporada de Tardor dels Teatres de Tarragona

Estarà interpretada pels Amics de l'Òpera de Sabadell
10/11/2014

Divendres vinent, 14 de novembre, torna l’òpera al Teatre Tarragona amb Lucia di Lammermoor de la mà del Cor d’Amics de l’Òpera de Sabadell i l’Orquestra Simfònica del Vallès. Tres hores d’un intens drama de Gaetano Donizzetti, una història tràgica, ambientada en les terres baixes d’Escòcia, basada en la novel·la de The Bride of Lammermoor, de Walter Scott. Formanda per tres actes, és una de les principals òperes del Bel canto i una de les cinc més representades en la història del Teatre del Liceu.

L’argument ens situa en un moment de crisi política i religiosa i ens explica la història de l’amor de Sir Edgardo de Ravenswood i Lucia, germana de Lord Enrico Asthon, que ha pactat el casament de la jove amb un noble ric. Lucia i Edgardo s’han convertit en els prototips de soprano i tenor. La primera pel seu virtuosisme, fragilitat i bogeria i el segon pel seu heroisme desesperat i condemnat al fracàs. Dos papers que fan d’aquesta obra el paradigma del melodrama romàntic operístic. L’amor impossible, la rivalitat entre les famílies, el matrimoni forçat i el deliri més absolut arriben al teatre de la mà d’una de les òperes mestres de Donizetti.

Segells de reconeixement d’administració oberta