• Apps de l'Ajuntament de Tarragona
  • Apps de l'Ajuntament de Tarragona
  • Canals RSS de l'Ajuntament de Tarragona
  • Facebook de Tarragona Cultura
  • Twitter de Tarragona Cultura
  • You Tube de Tarragona Cultura
  • Instagram de Tarragona Cultura
  • Flickr de Tarragona Cultura
Esteu aquí: Inici Cultura Notícies Notícies 2015 Darrer tràmit per a aprovar el Protocol del Seguici Popular

Darrer tràmit per a aprovar el Protocol del Seguici Popular

Darrer tràmit per a aprovar el Protocol del Seguici Popular Foto: Laia Diaz
El dilluns 30 de novembre es portarà a aprovació al Consell Plenari
26/11/2015

El proper dilluns 30 de novembre es portarà a aprovació al Consell Plenari el Protocol del Seguici Popular de la ciutat de Tarragona. Un document, que després de presentar-se el mes d’abril a la Comissió Assessora sobre el Seguici Popular i passar el període d’exposició pública, arriba a la fase final amb la revisió de tot el document amb les al·legacions presentades, ja consensuades per la pròpia Comissió i superada també la presentació a la Comissió Informativa de Cultura, del passat 12 de novembre.

Cal recordar que la darrera revisió era de l’any 2000, quan encara no s’havia produït el creixement de la Santa Tecla petita i dels actes paral·lels que s’havien anat creant al seu voltant, com la Baixadeta, el Correfoc petit o la realització dels balls parlats. Aquest fet requeria una  regulació. Així mateix, en el moment de la última revisió la Santa Tecla petita estava formada per Diables, Drac, Bastons de Tarragona, Pastorets, Patatuf, Gitanes i Xiquets. Actualment, pràcticament tots els elements tenen la seva rèplica en petit.

Tanmateix, hi havia temes que apareixien al Protocol original que havien quedat obsolets degut a la pròpia realitat de la festa, com per exemple, canvis en el recorregut de Sant Joan o Carnaval o referències a la Santa Tecla petita. Per tots aquests motius, la Comissió Assessora sobre el Seguici Popular, les entitats de la ciutat i l’àrea de Festes, conjuntament, van acordar revisar i actualitzar el document amb un llarg procés participatiu que va iniciar el passat 2014 on una comissió específica va ser l’encarregada de pilotar i liderar aquesta reforma. A partir de l’aprovació final de dilluns, el nou Protocol regirà el funcionament del Seguici i de totes les activitats que d’ell se’n deriven.

Comparteix

arxivat sota:

© Conselleria de Cultura, Patrimoni i Festes - Antiga Audiència, Plaça del Pallol, 3 - 43003 Tarragona

Tel. 977 296 100 - cultura@tarragona.cat

Inici - Telèfons i adreces d'interès - Contactar amb l'Ajuntament - Avís legal