Esteu aquí: Inici Cultura i festes Notícies Notícies 2015 El ballet 'Don Quixot' del Ballet de Moscou es representarà al Palau Firal

El ballet 'Don Quixot' del Ballet de Moscou es representarà al Palau Firal

El ballet 'Don Quixot' del Ballet de Moscou es representarà al Palau Firal

Tarragona acollirà per primer cop aquest ballet el dia 26 de juliol
16/06/2015

En la seva aposta per la cultura de qualitat i per la dansa, el Palau Firal i de Congressos de Tarragona acollirà el 26 de juliol a les 19 hores el ballet Don Quixot de la mà de la companyia del Ballet de Moscou. Després d’omplir l’Auditori August en les tres actuacions de l’obra El Llac dels Cignes, la companyia russa s’ha decidit per un ballet diferent i mai representat a la ciutat de Tarragona, una de les obres emblemàtiques de la història de la dansa teatral, El Quixot.

Dirigit per Timur Fayziev, el coreògraf format al Ballet Mariinski de Sant Petersburg on va ser el primer ballarí, el Ballet de Moscou va formar-se el 1989 i l’integren alguns dels més destacats ballarins i coreògrafs dels ballets russos, com el Bolxoi o l’Stanislavski. Don Quixot és el nom de diferents ballets creats por diferents coreògrafs i músics, però actualment es refereix exclusivament a la versió amb coreografia i llibret de Màrius Petipa i música de Ludwig Minkus, amb pròleg i quatre actes, que va estrenar-se el 14 de desembre de 1869 al Teatre Imperial de Bolshói de Moscú, i que, amb algunes variacions, es segueix representant en l’actualitat.

L’obra de Petipà es basa lliurement en la novel·la Don Quixot de la Manxa, de Miguel de Cervantes, i en particular en les Bodes de Camacho (Gamache en el ballet), episodi narrat al capítol XIX de la segona part, que relata la història d’amor entre el barber Basili i la jove Quitèria (Kitri al ballet). L’estrena mundial d’aquest ballet amb música de Ludwig Minkus es va fer al Teatre Bolxoi de Moscou, el 26 de desembre de 1869, com a requeriment dels Teatres Imperials de Rússia. El mateix Petipa va revisar en múltiples ocasions aquesta obra i, a partir de les diferents versions del coreògraf Alexander Gorski, va reconstruir el ballet l’any 1900 amb un gran èxit. L’argument se centra principalment en l’amor entre Kitri i Basili i les seves aventures amb els mítics personatges Don Quixot i Sancho Panza, extretes del segon volum de la novel·la de Cervantes.

Les entrades, a un preu de 38 €, ja estan a la venda a l’Oficina d’informació Turística de la Rambla Nova de Tarragona (davant l’OMAC) o bé a través de la pàgina web www.4tickets.es/balletdemoscu. Els grups a partir de 12 persones tenen un preu reduït a 20 €; podeu consultar les condicions a info@factoriacultural.com

Segells de reconeixement d’administració oberta