• Apps de l'Ajuntament de Tarragona
  • Apps de l'Ajuntament de Tarragona
  • Canals RSS de l'Ajuntament de Tarragona
  • Facebook de Tarragona Cultura
  • Twitter de Tarragona Cultura
  • You Tube de Tarragona Cultura
  • Instagram de Tarragona Cultura
  • Flickr de Tarragona Cultura
Esteu aquí: Inici Cultura Notícies Notícies 2015 El Ballet Flamenco de Andalucía portarà el seu "cante" demà al Teatre Tarragona

El Ballet Flamenco de Andalucía portarà el seu "cante" demà al Teatre Tarragona

Podrem gaudir de l'actuació de la coreografa i ballarina, Rafaela Carrasco, directora artística de la companyia.
11/12/2014


La prestigiosa companyia del Ballet Flamenco de Andalucía amb la seva directora artística, ballerina i coreògrafa, Rafaela Carrasco al capdavant, seran demà damunt l’escenari del Teatre Tarragona on presentaran l’espectacle En la memoria del cante: 1922, un homenatge i record a un esdeveniment històric molt rellevant en la història del flamenc, i és que es va celebrar el concurs de cante jondo aquell 1922 a la ciutat de Granada que va marcar un abans i un després en aquest art.

El certamen, celebrat a la plaça de los Aljibes de l’Alhambra, va ser el primer de cant flamenc d’àmbit nacional que se celebrava. Liderat per Manuel de Falla, seguit de Zuloaga, el concurs va comptar amb l’impuls d’un jove Federico García Lorca i una llarga llista de personatges pertanyents a la intel·lectualitat de l’època.

En la memoria del cante: 1922 és un homenatge a les figures que allà es van donar cita per enaltir el cante jondo i que van fer possible la continuïtat d’aquest art tan andalús, mostra genuïnament de la nostra identitat. L’espectacle consisteix en una reflexió d’aquella fita del flamenc 90 anys després, atorgant-li sota un prisma personal, la visió del que allà va esdevenir-se i el que per al flamenc va suposar. L’obra compta amb 12 ballarins, 2 cantaores i 2 guitarres (música en directe). Oportunitat de fer un tast de molts “palos” del flamenc en un sol espectacle.

> Accés al vídeo promocional de l'espectacle:

Comparteix

arxivat sota: ,

© Conselleria de Cultura, Patrimoni i Festes - Antiga Audiència, Plaça del Pallol, 3 - 43003 Tarragona

Tel. 977 296 100 - cultura@tarragona.cat

Inici - Telèfons i adreces d'interès - Contactar amb l'Ajuntament - Avís legal