• Apps de l'Ajuntament de Tarragona
  • Apps de l'Ajuntament de Tarragona
  • Canals RSS de l'Ajuntament de Tarragona
  • Facebook de Tarragona Cultura
  • Twitter de Tarragona Cultura
  • You Tube de Tarragona Cultura
  • Instagram de Tarragona Cultura
  • Flickr de Tarragona Cultura
Esteu aquí: Inici Cultura Notícies Notícies 2015 El concurs DOTGN arriba a la 25a edició

El concurs DOTGN arriba a la 25a edició

El concurs DOTGN arriba a la 25a edició La regidora de Cultura i Festes, Begoña Floria amb Miguel Alberto Cruz, president de l'aMt
El concurs musical Denominació d'Origen Tarragona promou la difusió de les músiques actuals i pop-rock i tendències musicals emergents
16/09/2015

Els músics de casa estan d’enhorabona, perquè el concurs musical degà de Tarragona i el tercer més antic de l’Estat, arriba aquest any 2015 a la seva 25a edició. L’Ajuntament de Tarragona convoca aquesta nova edició del concurs musical per donar a conèixer les millors composicions musicals, desplegant la seva funció d’acompanyament però també com generador de noves oportunitats i promocions pels creadors i actuals cercadors de tendències musicals de qualsevol estil sonor, dels artistes i grups tant de la ciutat de Tarragona com la seva demarcació.

Canviem els espais de temps i donem més valor i identitat pròpia amb aquesta nova proposta del concurs DO. Així, la final no se celebrarà dins les festes de Santa Tecla sinó al novembre, de manera que el concurs guanyi perfil propi. Tot i això, continuarà vinculat a les festes, que en canvi sí que acolliran a partir del 2016 la programació estable amb els finalistes de l’any anterior.

Conscients del valor actual d’una bona imatge, proposem un nou logo més trencador i actual una imatge pròpia del concurs.

El concurs musical DO TGNA està obert a la participació de les formacions de músiques actuals i de pop, rock i tendències musicals emergents, ofereix elements de suport i un acompanyament cap a la professionalització i l’excel·lència musical i ofereix a més el principal camp de proves que és per als músics novells, amateurs i professionals l’ús de l’escenari de la Capsa de Música.

Des que l’aMt gestiona el concurs els grups guanyadors han tingut molt bona acollida pel públic, recordem a Le Cirke, Transistor Arkestra, Satèl·lit, Harrison Ford Fiesta i els guanyadors del 2014 els Ivory, demostrant així l’alt valor i la gran oportunitat que dóna el concurs DOTGN als músics tarragonins.

Termini de presentació
Obert fins a les 24h del dia 15 d’octubre

Selecció dels finalistes
La Comissió Artística en comissió musical integrada per especialistes, intèrprets, periodistes, promotors privats, tècnics de gestió cultural del món musical, un músic representant del guanyador de l’edició anterior es reunirà el dia 31 d’Octubre i emetrà el seu veredicte.

La música en directe

Sis grups actuaran i competiran el dia 14 de novembre a la Capsa de Música a la final del premi 25 DO TGNA 2015.

Les mateixes formacions seleccionades per la final -excepte la guanyadora- actuaran el 2016 a la Programació Estable DO dins les Festes de Santa Tecla.

Els premis

El guanyador del 25è DO TGNA 2015 rebrà un premi de 1.500 € en metàl·lic i a més  efectuarà les següents actuacions promocionals :

  • - Dins la XVII FIM Fira de Música al carrer de Vila-seca (FIM 2016).
  • - Com a cap de cartell/grup convidat a la Final del 26è Concurs DO TGNA 2016
  • - En un esdeveniment del Consell Regulador de la Denominació D’origen de Tarragona

La resta de seleccionats rebran també una aportació económica. En total, el concurs repartirà 6.000 € en premis.

> Accés a les bases del 25è DO TGNA

Comparteix

© Conselleria de Cultura, Patrimoni i Festes - Antiga Audiència, Plaça del Pallol, 3 - 43003 Tarragona

Tel. 977 296 100 - cultura@tarragona.cat

Inici - Telèfons i adreces d'interès - Contactar amb l'Ajuntament - Avís legal