Esteu aquí: Inici Cultura i festes Notícies Notícies 2015 El fotògraf Miguel Trillo exposa a Casa Canals amb la Fundació Forvm

El fotògraf Miguel Trillo exposa a Casa Canals amb la Fundació Forvm

El fotògraf Miguel Trillo exposa a Casa Canals amb la Fundació Forvm

"Trajectes" s'inaugura demà a les 19 h
25/06/2015

 

Demà divendres 26 de juny a les 19 h, a la seu de la Fundació Fòrvm, Casa Canals, s’inaugura la mostra fotogràfica de Miguel Trillo "Trajectes". Aquests desplaçaments, viatges, trajectes... que ha fet el fotògraf en quatre dècades diferents li han aportat una experiència i un bagatge en el retrat, en la plasmació de la realitat envoltant, que és díficil de comparar amb d’altres fotògrafs de l’Estat espanyol.

"Trajectes" és un itinerari que Miguel Trillo ha fet en diverses èpoques. Des de finals dels anys setanta retrata col·lectius de joves sobretot en l’entorn musical, en l’Espanya rebel sorgida de la dictadura; als anys vuitanta fotografia molt de prop l’anomenada “movida madrileña”, i, posteriorment i durant la darrera dècada, sense deixar de reflectir la joventut espanyola, viatja al Magreb, als països àrabs i a les megàpolis d’Àsia a la recerca de noves estètiques urbanes.

La seva obra s’emmarca dins del documentalisme fotogràfic amb intencions conceptuals. Li agrada reflectir la vida de certes minories, a les quals aborda sense cap mena de premeditació, guiat pel seu instint; es tracta de joves que busquen ser especials, i que s’identifiquen a diverses tribus. La relació amb els personatges és directa, sense postures ni muntatges, i creu que l’escenari on habiten és tan important com el model. La seva tècnica també és directa, sense suport de cap mena, ni trípode, ni il·luminació. L’autor defuig els tòpics, cercant un retrat tranquil, on la pròpia imatge és l’única referència, com si es tractés d’un retrat pictòric clàssic.

La mostra es podrà veure fins el proper 4 d’octubre de 2015.

Segells de reconeixement d’administració oberta