Esteu aquí: Inici Cultura i festes Notícies Notícies 2015 El projecte Transmissions presenta l'acció de Sergi Quiñonero

El projecte Transmissions presenta l'acció de Sergi Quiñonero

El projecte Transmissions presenta l'acció de Sergi Quiñonero

'Atenció: la Móra' és una nova proposta d'aquest projecte d'El Teler de Llum
05/02/2015

 

El proper diumenge 8 de febrer a les 12 h, a la plaça de la Font, l'artista Sergi Quiñonero realitzarà l'acció artística Translació, un acte d'amor per la natura, el territori i la Terra, amb la qual presentarà i donarà inici al seu projecte Atenció: la Móra, 5a residència artística del programa Transmissions de Künstainer dins El Teler de Llum.

L'artista visual, poeta i performer Sergi Quiñonero realitzarà aquesta acció plena de significat que pretén connectar al ciutadà amb el context on desenvoluparà el projecte en residència: en l'entorn de la Móra i el bosc de la Marquesa, un entorn únic sotmès a una pressió humana excessiva i habitualment poc considerada. La intervenció a la plaça de la Font serà la primera d'una sèrie d'accions que volen entrar en diàleg amb el ciutadà, especialment amb els veïns del barri de La Móra i els que viuen a l'entorn del paratge natural. L'artista treballarà durant tot el mes de febrer, i la residència finalitzarà amb una obra final de land art que vol comptar amb la participació dels veïns, els col·legis i totes les entitats del lloc, i de totes les persones que es vulguin implicar en el procés.

Tothom està convidat a participar-hi; per això la primera acció del projecte es realitza al centre de la ciutat, per donar a conèixer el projecte a tothom que vulgui aportar el seu granet de sorra.

La proposta neix a partir de l'observació per part de l'artista de la situació de degradació que viu aquest paratge cada estiu, ja que en ell se situen dues platges, la Roca Plana o Calabecs i la Cala Gran, que reben moltíssimes visites. Malauradament i, malgrat els cartells col·locats que avisen de les normes d'utilització, es pot apreciar la manca de respecte del públic per aquest entorn natural, on s'acaben acumulant escombraries. Estem parlant d'una franja de costa d'escassos kilòmetres, amb la seva part de bosc, que conserven un aspecte primigeni molt semblant al que deurien tenir fa 50-70 anys, abans del boom urbanístic.

La protecció de què disposa aquest petit territori és escassa, tot i que forma part de la Xarxa Natura 2000 de la Unió Europea. Per aquest motiu Quiñonero vol desenvolupar aquest projecte, per reclamar l'atenció de l'administració i l'opinió pública sobre la seva importància.

Sergi Quiñonero és un artista de llarga experiència, reconegut, entre altres, per haver dirigit el projecte Poblet. Natura i Art durant 2 edicions, en el qual comissariava un programa de gran qualitat d'intervencions artístiques al Paratge Natural de Poblet. Accions de land art que promouen la reflexió sobre la natura i l'acció de l'home sobre aquesta. En la mateixa línia girarà la intervenció de Quiñonero en el context de la Móra, una bombolla excepcional, preciosa, un miracle que no hagi estat explotat.

Atenció: la Móra és la 5a residència artística de Transmissions, un programa de projectes d'art contemporani en context de col·lectiu Künstainer per al Centre d'Art de Tarragona, que pretén apropar l'art al ciutadà, així com provocar que l'artista realitzi la seva feina in situ i en col·laboració amb la comunitat, realitzant una residència artística d'un mes en un entorn particular i amb la participació de col·lectius ciutadans. El programa, que va guanyar el concurs de mediació d'El Teler de Llum/ Centre d'Art de Tarragona, gaudirà de 3 residències més fins al maig, i culminarà amb una exposició final al Port de Tarragona i un documental que visualitzarà el procés d'execució de cada projecte.

Segells de reconeixement d’administració oberta