Esteu aquí: Inici Cultura i festes Notícies Notícies 2015 Els Teatre de Tarragona tanquen la temporada amb Hamlet

Els Teatre de Tarragona tanquen la temporada amb Hamlet

Els Teatre de Tarragona tanquen la temporada amb Hamlet

Marc Chornet i Raimon Molins dirigeixen una nova versió del clàssic de Shackespeare
16/01/2015

Després de l’exit de la temporada passada amb El Cantador, torna l’experiència de la proximitat de la Sala Escenari del Teatre Tarragona, amb una companyia plena de talent i amb un espectacle en què la creativitat de Tarragona, també hi ha tingut cabuda. Marc Chornet i Raimon Molins dirigeixen una nova versió del Hamlet de William Shackespeare que amb la col·laboració de l’Ajuntament, han fet una feina innovadora i que ha rebut molt bones crítiques en les sis setmanes en cartell a la Sala Atrium de Barcelona, exhaurint localitats diàriament.

Demà i diumenge també seran al Teatre Tarragona, per tancar temporada i culminar aquest projecte tan rellevant i també ho fan amb totes les butaques plenes i amb la il·lusió de donar a conèixer el treball a la seva ciutat. Durant el procés de creació, a més, han fet partícips a diferents nois i noies de la ciutat que pertanyen a grups de la Mostra de Teatre Jove i compartien amb ells el projecte mentre els animaven a seguir en el món de la interpretació. Aquest procés culmina doncs, aquest cap de setmana, amb les representacions a Tarragona, moment en què aquests joves i adolescents participaran d’algunes escenes amb els actors professionals.
Per aquest motiu, demà dissabte 17 de gener a les 13h, la tinent d’alcalde de Cultura, Begoña Floria, serà present a l’assaig previ a la primera funció a la ciutat per saludar i encoratjar als actors i directors de l’obra.

Sinopsi de l’obra
Hamlet, fill del difunt rei de Dinamarca, se sent malenconiós i abatut per la mort sobtada del seu pare i el casament precipitat de la seva mare. La seva mare s’ha casat amb Claudi (el germà del seu pare), el nou rei, i Hamlet passeja pel palau ple de sospites i dubtes. Dos mesos després de la mort del seu pare, Hamlet és visitat per l’espectre del seu pare i li informa que ha estat assassinat per Claudi per arribar a ser rei i casar-se amb la seva mare. A Hamlet li correspon la venjança de l’assassinat. Fingeix bogeria perquè la gent no sospiti del que trama en secret. Poloni, el camarlenc de la cort, creu que la bogeria de Hamlet es deu a la prohibició que cortegés a la seva filla Ofèlia.

Segells de reconeixement d’administració oberta