Esteu aquí: Inici Cultura i festes Notícies Notícies 2015 Un nou projecte d’El Teler de Llum porta els artistes a les escoles i instituts

Un nou projecte d’El Teler de Llum porta els artistes a les escoles i instituts

Un nou projecte d’El Teler de Llum porta els artistes a les escoles i instituts

Demà es presenta coincidint amb la finalització de la primera intervenció artística, la d’Enric Llevat a l’Escola Pax
18/02/2015


Demà dijous 19 de febrer a les 16 h a l’Escola Pax, l’artista Enric Llevat farà la seva darrera acció artística dins el nou projecte L’Artista Va a l’Escola, que proposa El Teler de Llum, i ho farà amb la presència de la tinent d’alcalde de Cultura, Begoña Floria, i del director d'El Teler de Llum, Jordi Abelló, així com de les coordinadores del projecte, Eloïsa Valero i Thais Salvat.

La primera intervenció d'aquest nou projecte del Centre d'Art, ja realitzada, El silenci del blanc, culmina demà amb l’artista Enric Llevat a l’Escola Pax, juntament amb les mestres Jacque Pedescoll i Susagna Giménez i els nens i les nenes de sisè de primària. En aquesta ocasió, l’Enric ha continuat treballant amb els infants a partir de la visita a la seva exposició "Souls", al Museu d’Art Modern de Tarragona. Les tres sessions de treball desenvolupades a l’escola es concretaran properament en un quadern de haikus, redactats pels nens i nenes i il·lustrats amb tinta xinesa, amb l’assessorament de l’Enric.

4 artistes a 4 escoles
La resta d’artistes convidats en aquesta primera convocatòria de L’Artista Va a l’Escola són Beatrice Bizot, Àlvar Calvet, Andrea Eidenhammer i Jordi Llort, que començaran les seves col·laboracions durant el tercer trimestre del curs 2014-2015 i el primer trimestre del curs 2015-2016. Durant la primera trobada amb les escoles, cadascun dels artistes donarà a conèixer la seva pròpia obra i, tot seguit, proposarà un projecte de treball diferent en cada cas.

Beatrice Bizot, a l’Institut Torreforta, treballarà l’escultura a través de les empremtes, el buit i el ple, amb la construcció d’un mural escultòric dedicat a un tema que escollirà el mateix alumnat.

L’Àlvar Calvet, a l’Escola de Torreforta, s’endinsarà plàsticament en el coneixement de l’alteritat i l’educació en valors mitjançant el concepte de retrat, autoretrat i instal·lació artística.

Andrea Eidenhammer, a l’Institut Antoni de Martí i Franquès, plantejarà la creació de peces de videoart sobre el tema de les emocions i la identitat del grup.

Jordi Llort, a l’Escola Saavedra, explorarà el tema del llibre d’artista com a diari personal amb el qual els estudiants observaran el seu entorn.

Cadascun dels artistes crearà situacions d’ensenyament i aprenentatge a partir de la seva pròpia obra i comptarà amb la complicitat de docents i alumnat d’educació primària, secundària i batxillerat, segons el cas. El projecte vol apropar les escoles als llenguatges artístics contemporanis de la mà dels mateixos artistes, que esdevindran guies atents durant els processos de creació. Cap projecte està completament delimitat a priori, sinó que es preveu un espai de llibertat perquè siguin els mateixos participants qui acabin de definir les línies d’actuació. L’Artista Va a l’Escola pretén generar contextos educatius que propiciïn el pensament creatiu i el gaudi dels infants a través de l’expressió artística.

Està previst que la iniciativa continuï també durant l’any 2016, amb la participació de nous artistes i escoles.

Segells de reconeixement d’administració oberta