Esteu aquí: Inici Cultura i festes Notícies Notícies 2015 Homenatge al músic Tony Urbano

Homenatge al músic Tony Urbano

Homenatge al músic Tony Urbano

Està organitzat per l'Ajuntament i l'Associació de Músics de Tarragona
Homenatge al músic Tony Urbano Cartell del concert que es farà a la Capsa de Música en homenatge a Tony Urbano
06/03/2015

Des que el passat mes d’agost de 2014 va morir el músic tarragoní Tony Urbano, han estat moltes les peticions de ciutadans, companys seus i també decisió del propi consistori i l’Associació de Músics de Tarragona, per tal de retre-li un homenatge com un artista de la ciutat que ha triomfat fora i que ha tocat amb importants músics del país. És per aquest motiu, que l’Àrea de Cultura i l’aMt han organitzat una sèrie d’actes per al proper dissabte 14 de març a la Capsa de Música.

D’una banda, a les 19h a la Capsa de Música, l’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, descobrirà una placa en honor seu i es farà un petit acte a la seva memòria, així com la inauguració d’una exposició sobre ell. Més tard, a les 23h, se celebrarà el concert “Nit de Rock ‘n’ Roll amb Tony Urbano i amics” amb la participació d’uns quaranta músics. Per assistir al concert cal invitació que es pot recollir a l’Antiga Audiència i a la Capsa de Música.

També s’ha editat un còmic que explica la seva vida del qual se n’han fet 500 exemplars de la mà de Quim Carro.

Biografia
El músic tarragoní excomponent del grup Leño, Tony Urbano, va morir el passat 27 d’agost de 2014 a l’edat de 58 anys i després d'una llarga malaltia.

José Antonio Urbano Gornals va néixer a Tarragona el 14 d’agost de 1956 i es va convertir en el baixista d’aquesta destacada banda de rock liderada per Rosendo Mercado i integrada per un altre tarragoní a la bateria, Ramiro Penas.
Tots dos assajaven en un local proper al cementiri i tots dos van marxar a Madrid moguts pels seus interessos musicals.

Tony Urbano tenia 17 anys quan va deixar Tarragona.

Amb Leño es van convertir en un dels màxims exponents del rock urbà a l’Estat. La banda es va dissoldre el 1983 amb 5 àlbums a les esquenes i diversos recopilatoris i gires.

Urbano va ser un dels baixistes més prolífics de les dècades dels 80 i 90 i un dels precursors de l’anomenat ‘rock de carrer". Durant la seva extensa trajectòria musical, el tarragoní va participar en grups com ‘Coz’ i 'Leño' però també va acompanyar Miguel Ríos i Luz Casal. En la faceta com a creador, Tony Urbano va registrar més de 40 cançons en coautoria amb altres músics. 'Maneras de vivir', 'La Fina' o 'Más madera' són alguns dels temes més coneguts.

Segells de reconeixement d’administració oberta