• Apps de l'Ajuntament de Tarragona
  • Apps de l'Ajuntament de Tarragona
  • Canals RSS de l'Ajuntament de Tarragona
  • Facebook de Tarragona Cultura
  • Twitter de Tarragona Cultura
  • You Tube de Tarragona Cultura
  • Instagram de Tarragona Cultura
  • Flickr de Tarragona Cultura
Esteu aquí: Inici Cultura Notícies Notícies 2015 'La Genovesa Narratives Teatrals' organitzarà l'acte de comiat dels Gegants Moros

'La Genovesa Narratives Teatrals' organitzarà l'acte de comiat dels Gegants Moros

'La Genovesa Narratives Teatrals' organitzarà l'acte de comiat dels Gegants Moros La Genovesa Narratives Teatrals organitza l'acte de comiat dels Gegants Moros el dia de Corpus a Tarragona
Estarà especialment pensat per al públic infantil i se celebrarà el proper 7 de juny, Festivitat del Corpus
18/05/2015

L'Ajuntament ha organitzat un acte de comiat als Gegants Moros amb motiu de la seva restauració. L'acte es durà el diumenge 7 de juny,  a les 20 hcoincidint amb la festivitat de Corpus i estarà especialment destinat al públic infantil.

Sota el títol de Alta com una geganta…! l’acte serà interactiu i estarà conduït per l’actriu tarragonina Cristina Casanova sota la direcció de Joan Rioné, de Genovesa Narratives Teatrals. Durant l’acte es farà especial èmfasi en explicar la història dels gegants i la necessitat de la seva restauració; es donarà veu als protagonistes i es plasmarà el comiat amb tot el públic assistent. Els acompanyaran tots els elements i complements que els caracteritzen.

La restauració dels Gegants Moros

Paral·lelament i com ja hem anat informant, coincidint amb el 30è aniversari de les rèpliques dels Gegants Moros de la ciutat, l’Ajuntament ha aprovat una intervenció integral d’aquestes, que són del 1985 i un primer pas per a la dignificació dels gegants originals de Bernat Verderol que daten de 1851.

Tant les que avui en dia surten al carrer com les de fa més de cent anys, totes quatre peces requereixen d’una important intervenció, que a proposta de la restauradora Àngels Cantos, i el seu equip de professionals, que han presentat un document molt extens i seriós per a la seva restauració, l’Ajuntament ha decidit tirar-ho endavant.

El pressupost amb el que es compta és de 30.000 euros i es preveu que estigui finalitzat per Sant Magí.

Comparteix

© Conselleria de Cultura, Patrimoni i Festes - Antiga Audiència, Plaça del Pallol, 3 - 43003 Tarragona

Tel. 977 296 100 - cultura@tarragona.cat

Inici - Telèfons i adreces d'interès - Contactar amb l'Ajuntament - Avís legal