Esteu aquí: Inici Cultura i festes Notícies Notícies 2015 L'artista Mariela Ajras crearà un gran mural a Bonavista inspirat en una imatge del barri als anys seixanta

L'artista Mariela Ajras crearà un gran mural a Bonavista inspirat en una imatge del barri als anys seixanta

L'artista Mariela Ajras crearà un gran mural a Bonavista inspirat en una imatge del barri als anys seixanta

Aquesta acció està dins del projecte Murs que Parlen d’El Teler de Llum i Tarragona Jove
02/07/2015


A partir d’una imatge publicada en el darrer llibre de l’antropòleg Federico Bardají titulat Bonavista: una biografia social, El Teler de Llum, conjuntament amb la Conselleria de Joventut, han proposat a l’artista mexicana Mariela Ajras crear un gran mural al barri a través del projecte Murs que Parlen.

La fotografia, que mostra la immigració dels anys seixanta i la vida al barri des de la mirada d’un grup de dones, serveix per explicar molt clarament, tal i com ha dit l’autor del llibre, “el paper tant important de les dones del barri en primera línia de la lluita reivindicativa, de la vida social i veïnal”.

Del dia 2 al 10 de juliol trobarem a l’artista treballant en aquest nou mural i durant la seva estada també impartirà un taller sobre pintura mural, els dies 8 i 9 de juliol, al mateix barri de Bonavista.

L’artista
Mariela Ajras (1984) és una muralista argentina, la obra recent de la qual és basa en el tractament de la memòria familiar a través de grans murals basats en fotografies d'arxiu. Destaca a la seva obra una fixació sobre els rols femenins de la dona. Al llarg de la seva trajectòria artística, dins del col·lectiu Un Pueblo, un Mural, ha recorregut diferents països d'Amèrica Llatina, participant en festivals com el Color Walk a Ciudad Juárez (Mèxic) o el Festival Brote (Uruguai).

Actualment es troba viatjant per Europa, on realitzarà diverses intervencions a diferents punts del continent. Per ara, ja ha participat al festival Ús Barcelona i a Incubarte, Festival Internacional de Arte Independiente a València.

Dies i espais dels tallers:
Lloc: carrer de la Font (darrere el centre cívic)
Dies i hores:
8 de Juliol // 10:30-13h (Esbossos, introducció a la tècnica i preparació)
9 de Juliol // 10:30-15:30h (Pintada del mural col·lectiu)

* El primer dia és necessari portar fotografies familiars antigues.
* Gratuït i dirigit a tots els públics.
* Més informació i inscripcions a Centre Cívic de Bonavista (c/ Onze), de dl. a dv., de 8.30 a 15 h, o bé mitjançant el web: http://www.tarragonajove.org

Organitzen
Associació Polígon Cultural
Conselleria de Joventut
El Teler de Llum – Conselleria de Cultura

Imatge en què es basarà l'artista:

Segells de reconeixement d’administració oberta