Esteu aquí: Inici Cultura i festes Notícies Notícies 2015 L'artista Mariela Ajras mostra el seu treball a Bonavista

L'artista Mariela Ajras mostra el seu treball a Bonavista

L'artista Mariela Ajras mostra el seu treball a Bonavista

El gran mural que ret homenatge a les dones del barri als anys seixanta compta amb la col·laboració de Polígon Cultural i és dins el programa Murs que Parlen d’El Teler de Llum
L'artista Mariela Ajras mostra el seu treball a Bonavista Foto: Mauri.
14/07/2015

 

A partir d’una imatge publicada en el darrer llibre de l’antropòleg Federico Bardají titulat Bonavista: una biografia social, El Teler de Llum, conjuntament amb la Conselleria de Joventut, han proposat a l’artista mexicana Mariela Ajras crear un gran mural al barri a través del projecte Murs que Parlen; qui ha estat escollida per l’entitat col·laboradora Polígon Cultural. Avui a la roda de premsa que s’ha fet conjuntament amb el conseller Javier Villamayor, s’ha pogut veure el resultat del treball.

La fotografia, que mostra la immigració dels anys seixanta i la vida al barri des de la mirada d’un grup de dones, serveix per explicar molt clarament, tal i com ha dit l’autor del llibre “el paper tan important de les dones del barri en primera línia de la lluita reivindicativa, de la vida social i veïnal”.

L’artista

Mariela Ajras (1984) és una muralista argentina, l'obra recent de la qual se centra en el tractament de la memòria familiar a través de grans murals basats en fotografies d'arxiu. Destaca a la seva obra una fixació sobre els rols femenins de la dona. Al llarg de la seva trajectòria artística dins del col·lectiu "Un pueblo, un mural", ha recorregut diferents països d'Amèrica Llatina, participant en festivals com el Color Walk a Ciudad Juárez (Mèxic) o el Festival Brote (Uruguai).

Actualment es troba viatjant per Europa on realitzarà diverses intervencions a diferents punts del continent. Per ara, ja ha participat al festival Ús Barcelona i a Incubarte, Festival Internacional de Arte Independiente a València.

Durant aquesta setmana l’artista mexicana també està impartint un taller de pintura mural a tots els interessats en aquest art; usuaris del centre cívic.

Més imatges del procés:

Segells de reconeixement d'administració oberta