• Apps de l'Ajuntament de Tarragona
  • Apps de l'Ajuntament de Tarragona
  • Canals RSS de l'Ajuntament de Tarragona
  • Facebook de Tarragona Cultura
  • Twitter de Tarragona Cultura
  • You Tube de Tarragona Cultura
  • Instagram de Tarragona Cultura
  • Flickr de Tarragona Cultura
Esteu aquí: Inici Cultura Notícies Notícies 2015 "L'artista va a l'escola" d'El Teler de Llum visita Torreforta

"L'artista va a l'escola" d'El Teler de Llum visita Torreforta

L’artista Àlvar Calvet ha treballat amb els alumnes de l’escola torreforta
02/12/2015

Amb el projecte Conèixer a l’altre (a través del retrat i de l’autoretrat), Àlvar Calvet s’ha proposat treballar el tema de la por a allò desconegut i, a través del coneixement de la realitat dels companys de l’aula, ajudar a superar alguns prejudicis i alguns allunyaments, i així com conèixer altres realitats que comportin un enriquiment cultural. Per tal de desenvolupar-ho, Calvet va sol·licitar un grup d’un centre educatiu on gran part dels alumnes fossin d’orígens diversos, i es va seleccionar l’Escola Torreforta.

A través de diverses activitats, s’han treballat a l’aula temes i conceptes sobre com conèixer a l’altre per tal d’entendre millor al company i la seva realitat i, per tant, aprendre a estimar-lo i a respectar-lo, generar un procés d’introspecció per fer arribar les diferents realitats als companys de classe, conèixer els costums de l’altre, la seva  llengua, la seva família, els seus menjars, etcètera.

El projecte que s’aborda es relaciona i esbossa aspectes del que avui en dia s’anomena mediació social a través de l’art, basant-se en la resiliència o la capacitat de l’individu per a sobreposar-se a les adversitats i situacions nouvingudes. Amb aquest concepte i a través d’una sèrie de sessions on es treballa des de la vessant artística, Calvet vol aconseguir que aquest projecte serveixi per cohesionar el grup i n’afavoreixi la convivència, prevenint així possibles i futurs conflictes.

L’artista

Àlvar Calvet (Tremp, 1965) resideix a Tarragona des del 1972. És llicenciat en Belles Arts i Tècnic Superior en Disseny gràfic, entre d’altres. A partir del 1993 compagina la docència amb l’activitat artística. El seu treball artístic s’emmarca dins el conceptual i formalment geomètric, utilitzant bàsicament la pintura. Durant els últims anys es caracteritza per un compromís i immersió dins del que podem denominar “art social”. Ha anat evolucionant sempre des del factor pedagògic, des de la interacció a l’acció i des de la participació al social.

La seva obra es troba representada en col·leccions com: la Fundació Vila Casas (Can Framis) de Barcelona, la Biblioteca Nacional de Madrid, la Fundació Hispánico de Doetinchem als Països Baixos, el Museu d’Art Modern de la Diputació de Tarragona i el Fons d’Art del Port de Tarragona. Ha obtingut diversos premis com el Premi Adquisició Ciutat de Reus, el Premi Especial a la III Biennal Internacional de Gravat Contratalla, el 2on Premi a l’ ART. VO. (Troisième Foire d’Art Actuel en Val d’Oise) de Cergy-Pontoise a París, el 1er Premi al 38 Premi Tapiró de Pintura del MAM de Tarragona, el Segon premi a la 1a Biennal d’Art Contemporani Exportart-Importart del Port de Tarragona, i el Premi Tarragonés de Creació "Lucius Anneus Florus" per la seva trajectòria artística i pedagògica, entre d’altres.

Comparteix

© Conselleria de Cultura, Patrimoni i Festes - Antiga Audiència, Plaça del Pallol, 3 - 43003 Tarragona

Tel. 977 296 100 - cultura@tarragona.cat

Inici - Telèfons i adreces d'interès - Contactar amb l'Ajuntament - Avís legal