• Apps de l'Ajuntament de Tarragona
  • Apps de l'Ajuntament de Tarragona
  • Canals RSS de l'Ajuntament de Tarragona
  • Facebook de Tarragona Cultura
  • Twitter de Tarragona Cultura
  • You Tube de Tarragona Cultura
  • Instagram de Tarragona Cultura
  • Flickr de Tarragona Cultura
Esteu aquí: Inici Cultura Notícies Notícies 2015 Mercat de rondalles a Tarragona

Mercat de rondalles a Tarragona

Mercat de rondalles a Tarragona Taller de rondalles celebrat a la Biblioteca Pública de Tarragona
Se celebrarà aquest dissabte, 28 de novembre, a la Plaça Sedassos a partir de les 12 del migdia
27/11/2015

Aquest dissabte 28 de novembre, de les 12 a les 13h, la Plaça dels Sedassos recollirà una mostra de les rondalles i llegendes treballades durant el cicle. L’acte serà conduït per membres de l’Escola de Lletres i comptarà amb la participació de joves de l’aula de teatre de l’Espai Jove Kesse, components de la secció jove de l’Escola de Lletres i alguns dels i les alumnes dels centres educatius què han treballat durant la darrera setmana l’estil rondallístic, tant des de la vessant teòrica com pràctica, amb la implicació, entre d’altres, del tècnic de recerca en etnopoètica (URV), Emili Samper i la tècnica de la Biblioteca Pública de Tarragona, Imma Pujol.

Els tallers educatius han portat per nom RONDALLA VE, RONDALLA VA i els i les alumnes d’ESO i primària dels centres Col·legi Sant Pau, Escola El Miracle, Escola Serrallo, Institut Pons d’ Icart, Institut Martí Franquès, Escola Pau Delclòs, Col·legi Joan Roig de Tarragona, Escola de Pràctiques i Escola Saavedra, han estat els protagonistes directes de les diverses versions i creacions literàries. Aquests tallers han comptat amb el suport i acompanyament de ILEC Tarragona i el Departament d’Ensenyament.

L’acte és de caràcter gratuït i convida a tota persona curiosa que s’hi apropi, a llegir en veu alta i a escoltar rondalles i històries increïbles.

L’activitat s’emmarca en la 4arta edició del cicle “la ciutat a cau d’orella” (rondalles i llegendes), el cicle de tardor per als més joves a partir dels 12 anys. Aquesta edició commemora el 100 aniversari de la mort del folklorista Cels Gomis. Es tracta d’una iniciativa d'autoria compartida entre les entitats juvenils, la conselleria de Joventut de l'Ajuntament de Tarragona, la Biblioteca Pública, l’arxiu del Folklore de la URV i l’Escola de Lletres de Tarragona. Un total de 10 actes i activitats han estat coprogramades des de l’atractiu component i la força popular de les rondalles i llegendes urbanes. Des del 30 d’octubre i fins al 28 de novembre, s’han realitzat tallers literaris, enigmes nocturns, xerrades, mercat de rondalles, rutes terrorífiques i descobertes d’espais d’interès del tot insòlites.

Com a novetat, es compta amb la complicitat d’una bona part de les escoles i instituts de Tarragona. La col·laboració i participació plenament implicada de la comunitat educativa fa que el cicle consolidi la connexió entre l’espai educatiu formal amb el no formal. Cal citar també, la incorporació de les (MARC) Mestres Àvies Recuperadores de Contacontes “Rosa Sensat”, les quals han ofert una sessió matinal de contacontes.

Un total de 10 actes i activitats han estat coprogramades des de l’atractiu component i la força popular de les rondalles i llegendes urbanes. Així doncs, tallers literaris, enigmes nocturns, xerrades, mercat de rondalles, rutes terrorífiques i descobertes d’espais d’interès del tot insòlites, commouran a tota persona curiosa que hi pari l’orella o hi posi el nas.

 

 

 

Comparteix

© Conselleria de Cultura, Patrimoni i Festes - Antiga Audiència, Plaça del Pallol, 3 - 43003 Tarragona

Tel. 977 296 100 - cultura@tarragona.cat

Inici - Telèfons i adreces d'interès - Contactar amb l'Ajuntament - Avís legal