• Apps de l'Ajuntament de Tarragona
  • Apps de l'Ajuntament de Tarragona
  • Canals RSS de l'Ajuntament de Tarragona
  • Facebook de Tarragona Cultura
  • Twitter de Tarragona Cultura
  • You Tube de Tarragona Cultura
  • Instagram de Tarragona Cultura
  • Flickr de Tarragona Cultura
Esteu aquí: Inici Cultura Notícies Notícies 2015 Més de 800 joves participen a La Ciutat a Cau d'Orella

Més de 800 joves participen a La Ciutat a Cau d'Orella

03/12/2015

La conselleria de Joventut, la Biblioteca Pública, l’arxiu del Folklore de la URV i l’Escola de Lletres han impulsat les llegendes i rondalles de Cels Gomis

Del 30 d’octubre i fins el 28 de novembre ha tingut lloc la 4a edició de “la ciutat a cau d’orella” (rondalles i llegendes), el cicle de tardor amb més càrrega d’emocions, misteris i aventures aptes per als més joves i no tant joves. Activitats del programa RONDALLA VE, RONDALLA VA i els enigmes nocturns “el misteri aterridor” i “bruixeria i supersticions”, han estat les propostes amb més acceptació per part del públic jove.

L’edició d’aquest any ha commemorat el 100 aniversari de la mort del folklorista Cels Gomis (Reus, 1841–Barcelona, 1915) i,  amb les activitats programades, els participants han tingut l’oportunitat de (re)descobrir les rondalles i les llegendes que va aplegar per dins i fora de Catalunya. No només a partir dels seus llibres sinó també vivint a peu de carrer alguns d’aquests relats, com les llegendes de bruixeria o les llegendes satàniques.

Com a novetat, s’ha comptat amb la complicitat d’escoles i instituts de Tarragona que ha permès coordinar l’espai educatiu formal i no formal i s’han generat espais de trobada. Centres com ILEC Tarragona, el Col·legi Sant Pau, l’escola El Miracle, l’escola Serrallo, l’Institut Pons d’Icart, l’Institut Martí Franquès, l’escola Pau Delclòs, el col·legi Joan Roig, l’escola Pràctiques i l’escola Saavedra han participat activament en els tallers educatius d’aquest cicle. Cal citar també, la incorporació de les Mestres Àvies Recuperadores de Contacontes “Rosa Sensat”, que van oferir una sessió matinal exitosa de rondalles i llegendes.

Per part de les entitats coorganitzadores, es valora positivament la gran implicació dels i les joves en el cicle, cosa que fa reflexionar sobre l'enorme potencial de les llegendes urbanes com a forma de folklore narratiu i com a eina de treball creatiu. La connexió entre l’Espai Jove Kesse i la Biblioteca Pública de Tarragona ha estat clau per seguir fixant les bases d’aquest programa d’activitats educatives, lúdiques, culturals i formatives oferint alternatives d’oci i consum dirigides a joves.

Comparteix

arxivat sota: , ,

© Conselleria de Cultura, Patrimoni i Festes - Antiga Audiència, Plaça del Pallol, 3 - 43003 Tarragona

Tel. 977 296 100 - cultura@tarragona.cat

Inici - Telèfons i adreces d'interès - Contactar amb l'Ajuntament - Avís legal