• Apps de l'Ajuntament de Tarragona
  • Apps de l'Ajuntament de Tarragona
  • Canals RSS de l'Ajuntament de Tarragona
  • Facebook de Tarragona Cultura
  • Twitter de Tarragona Cultura
  • You Tube de Tarragona Cultura
  • Instagram de Tarragona Cultura
  • Flickr de Tarragona Cultura
Esteu aquí: Inici Cultura Notícies Notícies 2015 Nota de condol per la defunció de Jose Antonio Calvo

Nota de condol per la defunció de Jose Antonio Calvo

Nota de condol per la defunció de Jose Antonio Calvo Foto: Diari de Tarragona
L'Ajuntament lamenta la mort de l'expresident i fundador de Joventuts Musicals
18/02/2015

L’Ajuntament de Tarragona lamenta la mort de l’expresident i fundador de les Joventuts Musicals, José Antonio Calvo. La seva tasca a la primera línia del suport i difusió de la música clàssica a tota la ciutat, va fer que l’any 1962 fundés aquesta associació,  i rebés diverses distincions al llarg de la seva vida com són la "Insígnia d'Or de Joventuts Musicals" per part de la Junta de Govern de Joventuts Musicals d'Espanya, l’any 1984 i  el "Diploma de Mèrits de Serveis Distingits" atorgat per l'Ajuntament en reconeixement a la labor en la difusió de la música a la ciutat l’any 2008. Així mateix, va concedir a Joventuts Musicals la "Medalla de Plata" de la ciutat.

Biografia
Neix a Bilbao l’any 1922 i cursa tota la carrera al Conservatorio Vizcaino de Música i obté les més altes qualificacions, així com el primer premi amb distinció de final de carrera amb la interpretació de la sonata Apassionata de Beethoven i la Rondeña d’Albéniz. Fou becat diverses vegades per la Diputació de Biscaia i per altres entitats privades. Va ampliar els estudis amb el mestre Marshall, a Barcelona, el qual , des dels seus inicis a l’Acadèmia, el nomenà professor, càrrec que exercí durant 5 anys. Fou auxiliar de la gran pianista Alicia de Larrocha, també professora de l’Acadèmia. Marxà a Puerto Rico, Veneçuela, Cuba, Mèx i Nova York per complir diversos compromisos concertístics i docents.

L’any 1956 és nomenat professor de música de la Universitat Laboral de Taragona i per aquest motiu trasllada la seva residència a aquesta ciutat. També dirigeix l’Orfeo Laudate amb motiu de la celebració del XXV aniversari de la seva fundació. Juntament amb Àngel Colomer dirigeix un concert al Palau de la Música de diversos orfeons acompanyats de més de cent components l’instrumental Orff. L’any 1962, juntament amb un grup de persones interessades per la cultura de la ciutat i molt especialment en l’àmbit musical, va fundar la delegeació de Joventuts Musicals de Tarragona, de la qual en va ser president fins l’any 2009. També va exercir de professor de piano al Conservatori Professional de Música de la Diputació de Tarragona.

Comparteix

arxivat sota:

© Conselleria de Cultura, Patrimoni i Festes - Antiga Audiència, Plaça del Pallol, 3 - 43003 Tarragona

Tel. 977 296 100 - cultura@tarragona.cat

Inici - Telèfons i adreces d'interès - Contactar amb l'Ajuntament - Avís legal