• Apps de l'Ajuntament de Tarragona
  • Apps de l'Ajuntament de Tarragona
  • Canals RSS de l'Ajuntament de Tarragona
  • Facebook de Tarragona Cultura
  • Twitter de Tarragona Cultura
  • You Tube de Tarragona Cultura
  • Instagram de Tarragona Cultura
  • Flickr de Tarragona Cultura
Esteu aquí: Inici Cultura Notícies Notícies 2015 La pirotècnia valenciana Hermanos Caballer guanya el 25è Concurs Internacional de Focs Artificials 'Ciutat de Tarragona'

La pirotècnia valenciana Hermanos Caballer guanya el 25è Concurs Internacional de Focs Artificials 'Ciutat de Tarragona'

El jurat ha acordat no qualificar a la pirotècnia Parente Romualdo, per no arribar al temps mínim estipulat
05/07/2015

Pirotècnia Hermanos Caballer 2015


Avui diumenge 5 de juliol de 2015, el Pati Jaume I de l’Ajuntament de Tarragona ha acollit l’acte de lectura del veredicte i lliurament de premis del 25è Concurs Internacional de Castells de Focs Artificials Ciutat de Tarragona. La tinent d’alcalde de Cultura de l’Ajuntament de Tarragona, Begoña Floria, ha llegit el veredicte i ha lliurat els premis acompanyada, entre d’altres, per representats del jurat i de l’organització del concurs així com de les pirotècnies participants.

El jurat del concurs, després de valorar tots els criteris de puntuació, ha acordat que la pirotècnia guanyadora del concurs amb 1.450 punts és l’empresa  Pirotècnia Hermanos Caballer de Burjassot (València) a qui se li atorga el Premi Especial “Festa Major de Granollers-Trofeu Blancs i Blaus” i l’adjudicació del castell de focs de la Festa Major de Granollers; el Premi especial “Villa de Bilbao-Bilboko Hiria” atorgat per l’Ajuntament de Bilbao i que determina la participació directa a l’edició del Concurs Villa de Bilbao 2016; així com el Trofeu Venus Ciutat de Tarragona, així com el Trofeu "Venus Ciutat de Tarragona", un document acreditatiu l’adjudicació dels espectacles públics de focs durant les Festes de Santa Tecla 2015.

Així mateix, ha manifestat la no qualificació de l’actuació d’aquest dissabte 4 de juliol per part de la Pirotècnia Partene Romualdo de Bergantino (Itàlia), ja que el seu espectacle va tenir una durada de 14 minuts i 30 segons, amb la qual cosa no ha arribat al temps mínim estipulat, que són 15 minuts.

D’altra banda, el segon premi ha estat, amb 1.385 punts per a la Pirotècnia Tomàs de Benicarló (Castelló) i en tercera posició, amb 1.034 puntsha quedat l’empresa pirotècnica Zaragozana de Saragossa.

JURAT

El Jurat ha estat integrat per 12 membres, sota la presidència de l’alcalde de la ciutat. Diàriament, el jurat ha efectuat les seves votacions que han estat lliurades a la secretària i després de cada llançament, en un sobre tancat. Dins el jurat, es constitueix una subcomissió tècnica integrada per tres persones vinculades amb el món de la pirotècnia, que han estat les encarregades de determinar les penalitzacions previstes en les bases.

A l'hora de prendre la seva decisió, el jurat valorarà especialment: l'ocupació de l'espai aeri; la puresa, la intensitat, la brillantor i la durada dels colors; la varietat cromàtica, lluminositat, dimensions, disseny i perfecció de formes, elegància, diversitat d'efectes, sonoritat, conjunció amb l'entorn, originalitat, ritme, el guió de l’espectacle, l’arrencada inicial, el crescendo final i l'acceptació per part del públic. Cada un dels setze criteris es puntua de 0 a 10, per la qual cosa, cada membre del jurat pot atorgar un màxim de 160 punts, i per tant cada empresa pot obtenir un màxim de 2.080 punts.

Comparteix

© Conselleria de Cultura, Patrimoni i Festes - Antiga Audiència, Plaça del Pallol, 3 - 43003 Tarragona

Tel. 977 296 100 - cultura@tarragona.cat

Inici - Telèfons i adreces d'interès - Contactar amb l'Ajuntament - Avís legal