• Apps de l'Ajuntament de Tarragona
  • Apps de l'Ajuntament de Tarragona
  • Canals RSS de l'Ajuntament de Tarragona
  • Facebook de Tarragona Cultura
  • Twitter de Tarragona Cultura
  • You Tube de Tarragona Cultura
  • Instagram de Tarragona Cultura
  • Flickr de Tarragona Cultura
Esteu aquí: Inici Cultura Notícies Notícies 2015 Tarragona celebra la festa dels Tres Tombs

Tarragona celebra la festa dels Tres Tombs

Se celebrarà el diumenge 15 de març, organitzada pel Gremi de Pagesos de Sant Llorenç i Sant Isidre
12/03/2015

Aquest diumenge, 15 de març la ciutat es tornarà a omplir de carruatges en la tradicional Festa dels Tres Tombs que organitza el Gremi de Pagesos de Sant Llorenç i Sant Isidre amb el suport de l’Ajuntament de Tarragona, Espimsa i la Diputació, entre d’altres.

Aquest matí el conseller de Relacions Ciutadanes i Universitats, Francisco Zapater, acompanyat de Jordi Batet, vocal del Gremi de Pagesos de Sant Llorenç i Sant Isidre, Jordi Rovira, col·leccionista de carruatges i col·laborador de la festa i Joan Pere Sales, vicepresident del Gremi i autor del cartell, han presentat l’edició d’enguany.

La festa, que fa una trentena d’anys que es va recuperar a la ciutat, començarà diumenge a les 9:00 del matí, moment en què els carruatges i cavalleries vinguts d’arreu es concentraran al pàrquing de la Tabacalera. Tot seguit es servirà un esmorzar tradicional i a les 11:30 hores els carros enfilaran la cercavila; obrirà la comitiva la banda de tambors i cornetes de la Misericòrdia seguit del Penó de Sant Antoni. Els carruatges passejaran pel carrer de Ramon i Cajal fins a la Rambla Nova, indret on es fan els tradicionals Tres Tombs i on Mossèn Gallart beneirà les cavalleries des de l’empostissat de la Rambla Nova a l’alçada de les oficines municipals. En acabar es repartirà un record commemoratiu als participants.

En aquesta edició, com ha explicat el conseller Francisco Zapater, s’esperen 70 carruatges de diverses dimensions, 260 cavalls en total (110 enganxats i 150 muntats) procedents de diferents indrets de Catalunya.

La festa compta, com cada any, amb la implicació dels socis del Gremi. El cartell d’aquesta edició és obra del vicepresident de l’entitat, Joan Pere Salas. Per la seva banda, el col·leccionista de carruatges històrics, Jordi Rovira, presentarà com a novetat una carreta rèplica d’una diligència de l’antic western tirada de dos cavalls. També podem veure un carro d’escombraries de finals del s. XXVIII construït per Rovira i un carro de dos bocois que havia transportat vi des de les bodegues fins al port de Tarragona restaurat per Josep Maria Dalmau, soci del gremi.

Comparteix

arxivat sota: ,

© Conselleria de Cultura, Patrimoni i Festes - Antiga Audiència, Plaça del Pallol, 3 - 43003 Tarragona

Tel. 977 296 100 - cultura@tarragona.cat

Inici - Telèfons i adreces d'interès - Contactar amb l'Ajuntament - Avís legal