• Apps de l'Ajuntament de Tarragona
  • Apps de l'Ajuntament de Tarragona
  • Canals RSS de l'Ajuntament de Tarragona
  • Facebook de Tarragona Cultura
  • Twitter de Tarragona Cultura
  • You Tube de Tarragona Cultura
  • Instagram de Tarragona Cultura
  • Flickr de Tarragona Cultura
Esteu aquí: Inici Cultura Notícies Notícies 2015 Transmissions, d'El Teler de Llum, escull els quatre projectes guanyadors de la convocatòria 2015

Transmissions, d'El Teler de Llum, escull els quatre projectes guanyadors de la convocatòria 2015

Els projectes realitzaran residències artístiques des del mes de febrer fins al maig
22/01/2015

 

El jurat ha escollit els projectes Fuga en Blau, d'Esperança Cobo i Lluc Queralt; El Serrallo, d’Alba Rodríguez; Pero yo ya no soy yo ni mi casa es ya mi casa, de Pau López, i Atenció: La Móra, de Sergi Quiñonero. Els projectes realitzaran residències artístiques a partir del mes de febrer fins al proper mes de maig.

El jurat, format per Blai Mesa, Jordi Abelló i Andrea Eidenhammer, destaca la qualitat de tots els treballs presentats, i l'ajustat de les votacions per escollir els guanyadors. Finalment, s’han escollit 4 d’entre els 15 projectes admesos segons les bases de Transmissions, on s'especificava que havien de complir la premissa de ser projectes d'art contemporani per a artistes del Camp de Tarragona, que busquessin produir experiència i comunitat en contextos no convencionals per a l'art.

Descripció dels projectes
Fuga en Blau, d'Esperança Cobo i Lluc Queralt, consisteix en un treball a la presó de Tarragona basat en la fotografia col·laborativa, que vol donar veu a un col·lectiu que difíciment li és atorgada, en un moment social de crisi i, a més, quan aquest edifici històric de Tarragona és a punt de tancar i la població reclosa de ser traslladada. Una residència que destaca per extremar les condicions de l'artista, on la negociació amb el col·lectiu i la burocràcia posaran a prova les habilitats en la mediació del projecte.

Pero yo no soy yo ni mi casa es ya mi casa portarà a Pau López a investigar el model de vida i el concepte de la llar que es dóna als càmpings, on famílies de diversos indrets d’Europa hi instal·len la seva segona residència, en parcel·les on els petits creixen als espais polivalents i els adults conviuen en comunitat a l'aire lliure. Aquest espai, poc habitual i per a molts desconegut, és des d’on Pau López pretén extreure les conclusions a través de tallers on es realitzaran maquetes, fotos i vídeos amb els habitants dels 7 càmpings del tarragonès.

Alba Rodríguez Núñez realitzarà una investigació sobre els qui habiten a El Serrallo, els seus pescadors i la seva connexió o desconnexió amb la ciutat. Aquesta artista plantejarà diferents dispositius fotogràfics per retratar a les persones tan properes al mar, per aconseguir un diàleg que ens porti a qüestionar diferents realitats i problemes que conviuen en aquest sector.

Atenció: La Móra és un projecte de Sergi Quiñonero que consisteix en una intervenció de land art a l'Espai d'interès natural de la Punta de La Móra, que buscarà la col·laboració amb l'Associació de Veïns Tamarit-Punta de la Móra, les escoles i el casal d'avis de la zona, per intervenir en forma d'acció col·lectiva i conscienciar de la importància en la preservació del medi ambient en un dels espais més excepcionals del litoral tarragonès.

Diversitat dins l'esperit de Transmissions i El Teler de Llum
Els quatre projectes demostren maneres molt diferents de fer, però que entronquen amb l'esperit d'implicar a la ciutadania en l'art contemporani i d’incitar els artistes a realitzar obres amb la veu i la mirada dels ciutadans, així com amb temàtiques que qüestionin la realitat immediata.

Cada projecte comptarà amb un pressupost de 2.000 € i tindrà un mes per desenvolupar-se en la fase d'immersió. Els 8 projectes seleccionats en les 2 convocatòries de Transmissions (2014 i 2015) finalitzaran amb una exposició al Port de Tarragona i un documental on es veuran els processos d'execució de cada obra, que s'inaugurarà a finals de juny.

Es poden veure materials dels projectes ja fets al facebook i al web tant de Künstainer, entitat organitzadora com d'El Teler de Llum del Centre d'Art de Tarragona.

Comparteix

arxivat sota: ,

© Conselleria de Cultura, Patrimoni i Festes - Antiga Audiència, Plaça del Pallol, 3 - 43003 Tarragona

Tel. 977 296 100 - cultura@tarragona.cat

Inici - Telèfons i adreces d'interès - Contactar amb l'Ajuntament - Avís legal