Esteu aquí: Inici Cultura i festes Notícies Notícies 2016 'A les teves mans'. Els alumnes de 4t d'ESO deixen l'aula càmera en mà

'A les teves mans'. Els alumnes de 4t d'ESO deixen l'aula càmera en mà

'A les teves mans'. Els alumnes de 4t d'ESO deixen l'aula càmera en mà

Nani Blasco de Künstainer i els alumnes de l’Institut Collblanc protagonistes de la darrera sessió de L’Artista Va a l’Escola
28/11/2016


El projecte educatiu L’Artista Va a l’Escola implica l’alumnat en el futur del seu barri en una proposta de l’artista convidat Nani Blasco, de Künstainer. A les teves mans és un projecte innovador i de mediació artística i social que parteix d’una idea de l’artista Nani Blasco en la qual els alumnes de 4t ESO de l’Institut Collblanc, amb el seu professor de Visual i Plàstica, Roger Caparó, deixen l’aula i converteixen El BUZZ (de Künstainer, aparcat a la Rambla de Bonavista) en centre neuràlgic de l’activitat. La propera i última sessió ha estat avui dilluns 28 de novembre, a les 9 del matí, al BUZZ de la Rambla de Bonavista, en què els alumnes han projectat els seus treballs.

Els alumnes s’han convertit en exploradors crítics i actius del seu entorn més immediat. L’objectiu ha estat aprendre del que ens envolta, a ser crítics i a ser partícips i/o instigadors de canvis o millores, qüestionant-se i abordant la realitat a partir d’entrevistes amb entitats i associacions del barri. Estem parlant d’art en context, de la importància d’estar atents i oberts als esdeveniments i ser capaços de reflexionar i sentir i aprendre del nostre entorn, a través de l’art. Per tal de fer-ho, els alumnes han après a gravar amb càmera, trípode i micròfon. Aquestes són ara les seves eines per a començar a reflexionar i qüestionar l’entorn. Professor i artista han començat la tasca traient l’alumnat de la còmoda posició d’espectador i incitant-los a replantejar-se la realitat i la immobilitat d’aquesta, un aprenentatge real de per vida, amb un títol clau: A les teves mans.

Aquest és el segon any que L’Artista Va a l’escola desenvolupa projectes educatius amb col·laboració amb el centre d’Art El Teler de Llum. La intenció és apropar l’art contemporani més actual a les aules d’educació primària i secundària de Tarragona, posant-hi en pràctica processos de creació contemporània i contribuint en una educació més creativa, més crítica, més col·laborativa i més participativa. A les teves mans és la desena experiència que es consolidada amb èxit i, aquest cop, està recolzada amb un dels Ajuts Pont de la URV.

> Més informació a: https://lartistavaalescola.wordpress.com/

Segells de reconeixement d’administració oberta