Esteu aquí: Inici Cultura i festes Notícies Notícies 2016 Demà engega SCAN 2016 amb la inauguració de "Talent latent"

Demà engega SCAN 2016 amb la inauguració de "Talent latent"

Demà engega SCAN 2016 amb la inauguració de "Talent latent"

El Moll de Costa serà l’escenari principal del festival d’enguany
Demà engega SCAN 2016 amb la inauguració de "Talent latent" Foto: Fernando Maselli
18/10/2016


La fotografia té un espai destacat a la ciutat de Tarragona. Sempre l’hi ha tingut. El Festival Internacional de Fotografia SCAN n’és l’exemple i el fruit del que durant molts anys va ser la Primavera Fotogràfica, que l’Ajuntament de Tarragona ha volgut perpetuar i ampliar, amb la col·laboració de la Generalitat de Catalunya i enguany també del Port de Tarragona, sota la direcció de l’equip SCAN, des de la Fundació Fòrvm. Ara és a la tardor i cada dos anys però més internacional que mai, més acurat i destacat a nivell de festivals d’aquest tipus, d’arreu.

Durant aquests primers dies de festival, que engega demà amb la inauguració a les 19 h al Tinglado 2 de "Talent Latent", passaran per la ciutat, les exposicions i les principals activitats que contempla l’esdeveniment, nombrosos fotògrafs reconeguts internacionalment i altres joves talents que tindran una primera oportunitat per donar-se a conèixer i sempre recordaran Tarragona com el primer lloc on es van fer visibles.

És per aquest motiu que sota el comissariat, un any més, de Jesús Micó, a partir de demà podrem veure l’obra deu joves fotògrafs, els protagonistes de "Talent Latent", que han estat escollits després d’un intens procés de selecció i que mostren diferents estils i aspectes conceptuals de la imatge.

Així mateix, demà també engega l’SCAN Photobooks, al mateix Tinglado, amb la presència de gairebé un centenar de fotollibres autoeditats, una iniciativa que s’ha anat consolidant en els darrers anys i que figura una nova forma de creació i expressió molt lligada a la nova fotografia contemporània.

Altres esdeveniments com el mític SCANOFF, comissariat per Pep Escoda i amb l’objectiu, un any més, d’obrir les portes a dotze autors emergents per mostrar públicament les seves creacions en projeccions lliures i obertes a tothom, que es podrà seguir al Tinglado 2 des de dijous i tot el cap de setmana, estarà acompanyat de Full Contact, potser l’espai més desitjat per aquests futurs fotògrafs reconeguts internacionalment ja que es proposa un espai de trobada que pretén establir intercanvis entre artista i agents del món de l’art.

Amb les activitats pròpiament dites del festival, s’hi sumen nombroses exposicions, algunes ja obertes al públic, altres que s’aniran inaugurant en els propers dies i setmanes, on destaquem, entre d’altres, els treballs instal·lats als finestrals del Tinglado 4, obra de Vanessa Pey amb "La notte scolpita" o les "Escenes de caça" de Valentín Vallhonrat a la Fundació Fòrvm, que s’inaugura dijous a les 19 h.

> Més informació a: www.scan.cat

Segells de reconeixement d’administració oberta