Esteu aquí: Inici Cultura i festes Notícies Notícies 2016 El cantant dels Lax'n'Busto interpretarà "L'himne del casteller", una composició recuperada pel Concurs de Castells

El cantant dels Lax'n'Busto interpretarà "L'himne del casteller", una composició recuperada pel Concurs de Castells

El cantant dels Lax'n'Busto interpretarà "L'himne del casteller", una composició recuperada pel Concurs de Castells

El 10 de setembre s'estrenaran dues noves versions de la peça, una per a gralles i timbal i l'altra amb ritme pop
10/08/2016


El Concurs de Castells recupera un Himne del Casteller dels anys 70 per convertir-lo en la cançó oficial d'aquesta edició del certamen i per engreixar el repertori dels grups de grallers.

El músic Jordi Molina ha arranjat dues noves versions d'aquesta composició musical, que havia romàs oblidada els últims anys. La primera és una versió per a tres veus i timbals que enregistrarà el grup de grallers So Nat de Tarragona. La segona és una versió més pop interpretada per un grup de músics tarragonins que comptarà amb la veu de Salva Racero, del grup Lax'n'Busto.

Les dues noves versions s'enregistraran les setmanes vinents i s'estrenaran el dissabte 10 de setembre a les 12 h, en l'acte del sorteig de l'ordre d'actuació del Concurs de Castells que tindrà lloc a l'Antiga Audiència de Tarragona i que serà retransmès en directe per Tac12 i la Xarxa de Televisions Locals.

L'Himne Casteller també s'interpretarà a les tres jornades del Concurs de Castells, el 25 de setembre a la plaça del Castell de Torredembarra i els dies 1 i 2 d'octubre a la Tarraco Arena Plaça de Tarragona.

L'Himne del Casteller és una composició del músic i graller vendrellenc Jaume Vidal i Vidal, amb lletra de Josep Maria Calaf i Bernades, poeta i casteller dels Nens del Vendrell. L'himne es va estrenar el dia 11 d'abril de 1976 a Altafulla, ja que es va buscar un escenari "neutral" enmig de la rivalitat castellera que en aquella època es vivia entre Valls i El Vendrell. Durant l'estrena hi van assistir 10 colles, que van enlairar diversos pilars de 4. La peça va gaudir posteriorment de certa popularitat, ja que la Caixa d'Estalvis Provincial de Tarragona va incloure'n un enregistrament en un disc de vinil de temàtica castellera.

Lletra de l'himne
Quan la gralla dóna el crit:
Saba nova, brosta jove,
Soca amunt i atreu el pit!
Sobre les arrels d'un poble
Que a fer castells l'anhel empeny
Aixecant la fe més noble:
Força, valor i seny.
De gegants ens diu la història,
A la plaça bull la sang.
Enfilem-nos a la glòria,
Entre tots fem-la més gran
I quan rient l'enxaneta
Corona el gros castell,
Gaudirem la seva gesta.
Enlairem-nos tots amb ell!
Ja la gralla dóna el crit:
Saba nova, brosta jove,
Soca amunt i a treure el pit!!

Segells de reconeixement d’administració oberta