Esteu aquí: Inici Cultura i festes Notícies Notícies 2016 El cicle 'Estiu Jove' ofereix un centenar de propostes per a tots els gustos

El cicle 'Estiu Jove' ofereix un centenar de propostes per a tots els gustos

El cicle 'Estiu Jove' ofereix un centenar de propostes per a tots els gustos

Un taller per descobrir la realitat virtual o tallers per millorar les competències transversals, novetats del cicle
El cicle 'Estiu Jove' ofereix un centenar de propostes per a tots els gustos Siscu Guirro, tècnic del Servei Municipal de Joventut de l'Ajuntament de Tarragona; la consellera de Joventut, Ivana Martínez; Adrián Garcés, de Petits Enginyers i Txema Nosas, d'Auriga Serveis Culturals
31/05/2016

L’Estiu Jove de TarragonaJove ofereix aquests mesos de juliol i agost 63 activitats, que sumades a les 2 exposicions i als 35 actes del Festival Sota la Palmera conformen una oferta d'un centenar de propostes formatives, lúdiques i culturals adreçades al jovent de 12 a 35 anys.

El cicle es renova novament estrenant un 70% de les seves propostes respecte l'any passat. En total s'ofereixen 2.000 places que abasten múltiples àmbits: circ, màgia, teatre, cuina, noves tecnologies, idiomes i creació literària, arts plàstiques i visuals, esports, etc. La consellera de Joventut, Ivana Martínez, ha explicat: “L’Estiu TarragonaJove és un escenari ideal perquè el jovent pugui explorar i experimentar alternatives d’oci i consum centrades en el creixement personal, les relacions i la vida al carrer. Tot amb un sentit educatiu des del lleure, la formació i la vida expressiva cultural”.

Les noves tecnologies es mantenen com un dels eixos destacats de la programació. Es mantenen tallers amb bona acollida com el de disseny gràfic amb Photoshop o modelatge amb impressora 3D i s'incorporen activitats per iniciar-se en el món de la realitat virtual. D'altra banda, el cicle no oblida les competències transversals i dins del cicle 'Caixa d'Eines' ofereix un seguit de tallers pràctics per millorar aspectes com les reaccions davant els canvis, l'expressió assertiva o la gestió del temps personal.

Un dels noms propis de l'Estiu TarragonaJove serà el de l'actor i músic Joan Dausà, que el 6 de juliol oferirà una xerrada gratuïta sobre la seva trajectòria artística.

Els enigmes nocturns no faltaran a la cita, enguany sota l'epígraf 'Els Irregulars de Pilon's Street'. Durant els quatre dimarts de juliol els participants seran convidats a convertir-se en detectius per resoldre diferents casos inspirats en històries locals.

Un any més també es manté l'aposta per set casals temàtics que, sota l'etiqueta 'Tarragonaplus' i al llarg d'una setmana, permeten aprofundir de manera intensiva en propostes diverses: teatre i acció, joc i espai creatiu, circ i funambulisme, escriptura creativa, màgia i il·lusionisme, robòtica i aplicacions i rol i enginy. 

La programació forma part del Programa d’Alternatives d’Oci i Consums amb el suport i finançament del Ministerio de Sanidad, Servicios Sociales e Igualdad.

Les inscripcions a les activitats es podran formalitzar a partir del dimecres 8 de juny a www.tarragonajove.org, Tota la informació sobre l'Estiu TarragonaJove es pot consultar a la mateixa pàgina web o bé a l'Oficina Jove del Tarragonès o a l'Espai Jove Kesse. La meitat de les propostes són gratuïtes, mentre que les activitats de pagament tenen preus públics i gaudeixen de diferents tipus de descomptes.

 

Segells de reconeixement d’administració oberta