Esteu aquí: Inici Cultura i festes Notícies Notícies 2016 El Festival Al3 Mura surt per primera vegada d'Itàlia i arriba a Tarragona i Reus

El Festival Al3 Mura surt per primera vegada d'Itàlia i arriba a Tarragona i Reus

El Festival Al3 Mura surt per primera vegada d'Itàlia i arriba a Tarragona i Reus

Del 14 al 17 de juliol s’organitza un programa d’activitats que tindrà com a fil conductor la figura del cineasta Pier Paolo Pasolini
09/06/2016


L’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, ha presentat avui el Festival Al3Mura, un festival que sempre ha tingut lloc a terres italianes i enguany per primera vegada obre les seves fronteres i arriba a Tarragona fruit de la col·laboració entre Spiragli i Etcètera. Durant 4 dies, el primer a Reus i els altres tres a Tarragona es realitzaran diverses activitats a diferents espais que tindran com a fil conductor i argumental la figura del cineasta Pier Paolo Pasolini.

L’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, ha destacat la importància d’una iniciativa cultural que se celebra a Tarragona i Reus perquè posa en valor “la col·laboració territorial, perquè supera localismes mal entesos”. Per la seva part, el president del Movimento Culturale Spiragli, Bartolomeo Smaldone, ha confessat sentir-se meravellat per Tarragona i, en concret, de la Catedral “que és un important testimoni de la riquesa de la història de la humanitat”. I ha afegit: “Només l’art et permet ser un individu millor per la societat”.

Finalment, Román Reyes, catedràtic de Ciències Socials i Jurídiques, ha parlat de la figura de Pasolini, “que està en el meu dia a dia”. Reyes és el president  del EMUI_ EuroMed University (Salento). Ha estat vinculat des del 1975 a l’Escola de Frankfurt i ha centrat la seva activitat intel·lectual en la crítica de la societat de consum, la cultura de masses i el buit antropològic a partir del pensament i actualitat de Pier Paolo Pasolini.

> Vegeu-ne el programa

Segells de reconeixement d'administració oberta