• Apps de l'Ajuntament de Tarragona
  • Apps de l'Ajuntament de Tarragona
  • Canals RSS de l'Ajuntament de Tarragona
  • Facebook de Tarragona Cultura
  • Twitter de Tarragona Cultura
  • You Tube de Tarragona Cultura
  • Instagram de Tarragona Cultura
  • Flickr de Tarragona Cultura
Esteu aquí: Inici Cultura Notícies Notícies 2016 Els Teatres de Tarragona estrenen 'Sartine, Rei de París'

Els Teatres de Tarragona estrenen 'Sartine, Rei de París'

Els Teatres de Tarragona estrenen 'Sartine, Rei de París' El regidor de Cultura, Josep Maria Prats acompanyats de Carles Marqués i Xavier Blanc. Foto: Mauri
Creació de Carles Marquès, acompanyat de la Camerata XXI i diversos intèrprets del territori
18/05/2016

Tot i que la temporada de Teatres de Tarragona març-juny 2016 és en la recta final, en un mes acaba, encara queden cinc espectacles tots ells molt destacats. Avui ha estat el torn de presentar una estrena de producció pròpia, Sartine, rei de París, que dirigeix el periodista, gestor cultural i escriptor tarragoní, Carles Marquès, acompanyat de l’Orquestra Camerata XXI i de diversos intèrprets del territori, com són el director musical, Xavier Blanc; l’intèrpret Raimon Molins, la soprano Alba Rosa Forasté o Dani Espasa al clavicèmbal; que abordaran la vida i darrers anys d’un dels personatges més tèrbols de la història de França com va ser Anton de Sartine.

Situats al segle XVIII i sota la monarquia absoluta, tot i que dèbil de Lluís XV, Sartine va ser un polític molt influent, culte i intrigant que Marquès ha desgranat en aquesta obra a través d’un monòleg i peces musicals escollides espressament, per anar relatant la seva història. A més, en l’espectacle prendrà un protagonisme destacat els seus darrers anys de vida, ja que Sartine els va passar (on va morir) a Tarragona.

Sartine, rei de París, s’estrena aquest divendres 20 de maig a les 21.30h al Teatre Tarragona, però també es podrà veure el cap de setmana a El Vendrell i Reus, amb la clara voluntat de generar indústrial cultural al territori.

Comparteix

© Conselleria de Cultura, Patrimoni i Festes - Antiga Audiència, Plaça del Pallol, 3 - 43003 Tarragona

Tel. 977 296 100 - cultura@tarragona.cat

Inici - Telèfons i adreces d'interès - Contactar amb l'Ajuntament - Avís legal