Esteu aquí: Inici Cultura i festes Notícies Notícies 2016 Joves que fan teatre es troben a l'Espai Jove Kesse

Joves que fan teatre es troben a l'Espai Jove Kesse

Joves que fan teatre es troben a l'Espai Jove Kesse

La Conselleria de Joventut promou espais experimentals, intercanvis de tècniques teatrals i debats per donar suport a la pràctica del teatre entre els joves
03/11/2016


Demà, divendres 4 de novembre, amb l’espectacle Zero Expectativas i, dissabte 5, amb la jornada Teatre Jove: Formació, acció i reflexió es promouran espais experimentals en format laboratoris, intercanvis de tècniques teatrals i debats a l’entorn d’analitzar les eines de suport al teatre jove des de programes de difusió, acompanyament i autogestió de les iniciatives culturals juvenils.

Fruit de les darreres trobades i grups de treball TEATRE JOVE, es posa de manifest obertament entre les companyies i grups de teatre jove, la necessitat d’obtenir suport i assessorament en el procés creatiu i productiu de les obres a representar. A la vegada, amb aquestes accions, es proposen espais de trobada de relació i de creació, establint connexions permanents i de visualització constant dels joves i les joves que aposten fermament en la producció teatral com a un dels principals motors culturals de la ciutat.

D’entrada, demà divendres a les 21 h, en el marc del cicle Escenari Obert i a l’Espai Jove Kesse, tindrà lloc la representació de la performance i teatre d’acció ZERO EXPECTATIVAS a càrrec de l’artista plàstic, performer i agitador cultural, Sergio Muro. L’obra es presenta de la manera següent: “Cultura gratis. stop. 21% de IVA cultural. stop. La performance no es teatro, cuántas veces te lo tengo que repetir. stop. Seguimos con el mismo presidente del gobierno. Viva el vino y los chuches. En España batimos récords, somos los que más cocaína y prostitución consumimos de Europa. El paro llega a cifras insospechables. stop. 7 de cada 10 españoles no va a los museos o bibliotecas y 9 de cada 10 dentistas recomienda un chicle sin azúcar. Y yo simplemente #soyunperformerdemierda.”

L’endemà dissabte, de les 9.30 a les 14 h del matí, s’obrirà l’Espai Jove Kesse a la formació i la reflexió amb tres exercicis teatrals: direcció teatral i creativitat, a càrrec de Magda Puyo (directora de l’Institut del Teatre); el cos de l’actor: el treball corporal, a escena a càrrec de Jordi Príncep (director de l’Escola de Teatre i Circ d’Amposta), i l’expressió i la interacció en el teatre No tot és guió, no tot és performance, a càrrec de Sergio Muro (artista plàstic i visual, performer i agitador cultural). En finalitzar els tres tallers formatius, s’establirà un recull de les idees claus segons cada grup de treball i s’obrirà una dinàmica-debat en clau de reflexió.

Per tancar la jornada, es projectarà el documental TEATRE JOVE, de la creadora visual Ariadna Costa i on hi han format part més de 200 joves que practiquen teatre a la ciutat de Tarragona. La jornada comptarà amb la conducció i dinamització de Joan Pascual, director de l’Aula de Teatre de la URV i de Zona Zàlata i Joan Rioné, actor, formador i director de teatre.

L’espectacle ZERO EXPECTATIVAS és d’accés lliure i la jornada TEATRE JOVE, encara disposa de places lliures les quals cal reservar per la web www.tarragonajove.org.

 

Segells de reconeixement d’administració oberta