Esteu aquí: Inici Cultura i festes Notícies Notícies 2016 L'Associació de Músics i la Fundació SGAE signen un conveni de col·laboració

L'Associació de Músics i la Fundació SGAE signen un conveni de col·laboració

L'Associació de Músics i la Fundació SGAE signen un conveni de col·laboració

S’impulsa la promoció i difusió del repertori musical, la formació i la defensa de la creació autoral a través de l’Oficina d’Atenció al Músic
L'Associació de Músics i la Fundació SGAE signen un conveni de col·laboració D'esquerra a dreta: Natxo Tarrés, Josep Maria Prats, Ramon Muntaner, Xavier Pié, Josep Fèlix Ballesteros i Miguel Alberto Cruz. Foto: Mauri
29/09/2016


La Societat General d'Autors i Editors (SGAE), per mitjà de la Fundació SGAE, i l’Associació de Músics de Tarragona (aMt) han signat aquest matí un conveni de col·laboració mitjançant el qual la Societat dóna suport a l’aMt per al desenvolupament de programes relacionats amb la promoció i difusió del repertori musical, la formació i la defensa de la creació autoral. L’acte de signatura ha tingut lloc aquest matí al despatx d'Alcaldia amb l’assistència de Josep Fèlix Ballesteros, alcalde de Tarragona; el conseller de Cultura, Josep Maria Prats; Miguel Alberto Cruz, president de l’aMt; Xavier Pié, músic i membre de l’aMt; Natxo Tarrés, membre del Consell de la SGAE a Catalunya, i Ramon Muntaner, director de la SGAE a Catalunya i Balears.

L’aMt gestiona la Capsa de Música, situada dins l’antiga fàbrica Tabacalera que pertany a l’Ajuntament de Tarragona. L’any 2015, per la Capsa de Música hi van passar 10.775 usuaris que van participar en les activitats organitzades per l’aMt com ara concerts i altres actes de tipus social. La vocació de l’aMt és que la Capsa de Música sigui un espai obert a la ciutadania i, en aquest sentit, les iniciatives que s’hi organitzen estan enfocades a la creació de nous públics i creadors com ara amb l’entrada en funcionament dels bucs d’assaig i, entre d’altres, l’activitat ‘Escoles a la Capsa’. De la mà de l’aMt, la Capsa de Música, també ha acollit sessions formatives, cicles diversos i taules rodones.

Entre tota l’activitat, destaca el funcionament de l’Oficina d’Atenció al Músic (OAM), creada per l’aMt l’any 2012, i que proporciona informació legal, fiscal, entre d’altra, al col·lectiu del sector musical al Tarragonès. L’any 2015 l’OAM va atendre 336 consultes.  Amb la signatura d’aquest conveni, el Consell de la SGAE a Catalunya dóna suport a l’OAM i a la tasca de sensibilització que l’aMt du a terme des de la capital del Tarragonès. La SGAE i la Fundació SGAE col·laboraran en el funcionament de la secretaria tècnica de l’aMt per donar conèixer, entre el col·lectiu del sector musical tarragoní, informació sobre concursos, premis, beques i ajuts que convoca la Fundació SGAE.


L'Associació de Músics de Tarragona

L’Associació de Músics de Tarragona (aMt) és l’associació de músics de referència a les comarques de Tarragona i inclou en el seu projecte a compositors i músics de tots els estils. Sense ànim de lucre, l’aMt va néixer el 1999 amb la intenció de dinamitzar l’ambient musical a les comarques tarragonines.

La Fundació SGAE

La Fundació SGAE desenvolupa, sense ànim de lucre, activitats socials, assistencials i promocionals per donar suport a l'autoria, la creació i la cultura dels socis de la Societat General d’Autors i Editors, els quals pertanyen als sectors de les arts escèniques, la música i l’audiovisual.  Els objectius de la Fundació SGAE són donar suport a l'autoria i la creació, vetllar pel respecte als drets d'autor, i posicionar i promoure socialment l'autoria com a element clau del sector cultural. Les línies socials d’actuació de la Fundació SGAE se centren en oferir beques i ajuts que fomentin el desenvolupament professional i formatiu dels socis, i en la realització de plans d'assistència social.

 

 

Segells de reconeixement d’administració oberta