Esteu aquí: Inici Cultura i festes Notícies Notícies 2016 Més de 10.000 usuaris han passat per la Capsa de Música durant l'any 2015

Més de 10.000 usuaris han passat per la Capsa de Música durant l'any 2015

Més de 10.000 usuaris han passat per la Capsa de Música durant l'any 2015

Un homenatge a Tony Urbano, el tribut a The Police i la final del 25 Concurs DO han estat alguns dels actes més destacats
Més de 10.000 usuaris han passat per la Capsa de Música durant l'any 2015 Xarim Aresté va actuar a la Capsa de Música durant les festes de Sant Magí
11/02/2016

Un total de 10.775 usuaris (un 26% més que l’any anterior) han passat al llarg de 2015 per la Capsa de Música, espai municipal ubicat al Magatzem 1 de l’antiga fàbrica Tabacalera i gestionat per l’Associació de Músics de Tarragona (aMt), que hi té la seu. Aquests usuaris han pogut gaudir de tot un seguit d’activitats organitzades per l’aMt, inclosos dinou concerts, així com d’altres usos de tipus social, en consonància amb la vocació que l’aMt sempre ha tingut que fos un espai obert a la ciutadania. Des de l’Associació de Músics es valora molt positivament l’arrencada de totes dues iniciatives enfocades a la creació de nous públics i creadors: l’entrada en funcionament dels bucs d’assaig i el projecte “Escoles a la Capsa”.

La Capsa ha acollit al llarg de l’any un total de 19 concerts, inclosos l’homenatge a Tony Urbano, el tribut a The Police del Dia de la Música, el Capsa Music Festival per les festes de Sant Magí o la final del Concurs DO a la seva 25ena edició. La programació musical de la Capsa també ha participat del Festival Dixieland Tarragona.

A més, la Capsa també ha acollit altres activitats com sessions formatives, un cicle de cinema rock o taules rodones. Igualment remarcable és el funcionament de l’Oficina d’Atenció al Músic, que des del 2012 proporciona informació legal, fiscal i d’altres al col·lectiu. Aquest 2015 s’han atès un total de 336 consultes.

Així mateix, tal i com anunciavem, les principals novetats han estat relacionades amb la voluntat d’obrir encara més la Capsa a nous usuaris. D’una banda, els bucs d’assaig de la Planta 1 han començat a funcionar a partir del juny, parcialment. Al llarg de l’any hi han passat 13 formacions. De l’altra, al desembre es va fer la prova pilot del projecte “Escoles a la Capsa” i més de 60 alumnes del CEIP Bonavista van fer una visita guiada a la Capsa i els seus diversos equipaments, que va culminar amb una masterclass participativa amb un grup dalt de l’escenari, en aquest cas els Apple Smell Colour.

Val la pena afegir que l’activitat de la Capsa ha donat feina a 157 professionals. Al mateix temps, els voluntaris de l’aMt han aportat un total de 864 hores de feina.

Segells de reconeixement d’administració oberta