Esteu aquí: Inici Cultura i festes Notícies Notícies 2016 'Misteris a la Casa Castellarnau' obre els enigmes nocturns del cicle La Ciutat a Cau d'Orella

'Misteris a la Casa Castellarnau' obre els enigmes nocturns del cicle La Ciutat a Cau d'Orella

'Misteris a la Casa Castellarnau' obre els enigmes nocturns del cicle La Ciutat a Cau d'Orella

La 5a edició del cicle, organitzat per la Conselleria de Joventut de l’Ajuntament de Tarragona, la Biblioteca Pública, l’Arxiu del Folklore de la URV i l’Escola de Lletres, està dedicat a les llegendes de Tarragona
03/11/2016


Aquest divendres a la nit té lloc Misteris a la Casa Castellarnau, un dels quatre enigmes proposats per La Ciutat a Cau d’Orella, el cicle que aquesta tardor ens trasllada novament la força popular de les llegendes i l’oralitat. Fins al desembre una desena de tallers literaris, enigmes nocturns, rutes terrorífiques i descobertes d’espais d’interès del tot insòlites commouran tota persona curiosa que hi pari l’orella o hi posi el nas.

Demà divendres a les 21 h la Casa Castellarnau acollirà Misteris a la Casa Castellarnau. Construïda al segle XV, al llarg dels temps ha estat el lloc de residència d’algunes de les famílies més influents de Tarragona. Encara ara a les parets ressona la música dels misteris que s’hi amaguen. Aquesta activitat és de caràcter gratuït i accessible a tota persona que disposi d’una ment oberta i es deixi seduir per històries increïbles.

Tarragona ha acollit al llarg dels segles històries i personatges que han omplert els seus carrers de vida i de misteris. Algunes d’aquestes històries s’han mantingut gràcies al boca-orella i a la feina dels cronistes que les han deixat per escrit. Segles després, els carrers de la ciutat encara són l’escenari d’aquestes històries, però, quina part és real i quina no? En una societat que es mou a cop de clic, quin sentit tenen avui aquestes llegendes? Com s’han adaptat als nostres dies? En aquesta nova edició de ‘La ciutat a cau d’orella’ dedicada, en el seu cinquè aniversari, a les llegendes de Tarragona, la Conselleria de Joventut convida a (re)descobrir espais llegendaris com la torre del Pretori, la catedral o la casa Castellarnau i personatges nostrats com els apòstols de la Seu, les rates de la processó i santa Tecla.

Descobrir on estan els límits d’allò real, l'imaginari i la ficció és una de les principals obstinacions de la ciutat de Tarragona cada tardor i des de l'any 2012. Encara que és segur que el fenomen de les llegendes urbanes rau sobre el constructe popular des de les primeres narracions mitològiques clàssiques, aquest segueix vigent i actiu, mentre la humanitat conjuri les seves invencions, boles i disbarats com a certs.

Bona part de les accions que porten a terme el cicle La Ciutat a Cau d’Orella s’erigeixen en l’àmbit del lleure educatiu i es veuen reflectides en un producte lúdic i cultural, reunint la història oral en un conjunt de propostes educatives, d’entreteniment, participatives i sobre l’escenari nocturn, fins assolir plantejaments més tècnics i reflexius.

Tota una recepta construïda per joves i col·lectius joves amb la finalitat de donar forma i paraules a la Tarragona misteriosa i tafanera. La curiositat i l’afany de descoberta són actituds intrínseques a la joventut i una proposta com la de llegendes i misteris explora més aquesta necessitat d’experimentar i relacionar-se. Un dels principals valors d’aquest cicle és l’oportunitat de trobada i intercanvi entre entitats ciutadanes, juvenils i no tant juvenils, que sobre una mateixa taula adquireixen formes de participació compartides i una experiència significativa de reciprocitat i treball en qualitat.

Aquest cicle i el projecte que l’acompanya, ha estat mencionat aquest 2016 amb el distintiu de Bona Pràctica en Polítiques de Joventut per l’Associació Catalana de Professionals de Polítiques de Joventut.

La programació de La Ciutat a Cau d’Orella forma part del Programa d’Alternatives d’Oci i Consums amb el suport i finançament del Ministerio de Sanidad, Servicios Sociales e Igualdad.

Les inscripcions es podran realitzar pel web www.tarragonajove.org o bé, presencialment, a l’Oficina Jove del Tarragonès (plaça Imperial Tàrraco,1) de dimarts a dijous de 9 a 14 h (divendres fins a les 13 h) i dimarts i dijous, també de 16.30 a 19 h. L’Espai Jove Kesse (c. Sant Antoni Maria Claret, 12-14) també oferirà suport en la reserva de places i inscripcions de dimarts a dissabte, de les 17 a les 21 h.

> Per a més informació i el detall de la programació es pot consultar aquesta pàgina web 

Segells de reconeixement d’administració oberta