Esteu aquí: Inici Cultura i festes Notícies Notícies 2016 Projecció de 'La academia de las musas'

Projecció de 'La academia de las musas'

Projecció de 'La academia de las musas'

El film de José Luis Guerin es projectarà dins del programa Risc d'El Teler de Llum
19/05/2016

Aquest divendres 20 de maig a les 19h, el programa RISC d’El Teler de Llum, fa la seva proposta dins la celebració del Dia Internacional dels Museus i ho fa amb una projecció ben especial: la controvertida i fascinant La Academia de la Musas, la nova pel·lícula de José Luis Guerin, un dels referents indiscutibles de l'autoria audiovisual espanyola. La projecció es realitza en col·laboració amb el Museu d'Art Modern de la Diputació de Tarragona, que acollirà la projecció en una de les seves sales i que donarà un ambient especial a l'activitat. Aquesta proposta se suma a la recerca que sempre fa RISC per a la trobada i descobriment de nous espais de projecció. En la projecció i posterior xerrada, ens acompanyarà Mireia Iniesta, una de les principals protagonistes del relat, que ens farà reflexionar sobre algunes de les temàtiques presents al film.

 

LA ACADEMIA DE LAS MUSAS

En tornar de classe, un mestre de filologia és qüestionat per la seva dona, que desconfia de la seva proposta pedagògica: una acadèmia de les muses que, inspirada en referents clàssics, hauria de contribuir a regenerar el món a través de la poesia. El controvertit propòsit desencadena una ronda de situacions presidides per la paraula i el desig.

La Academia de las musas, darrer film del reconegut documentalista José Luis Guerin, transita còmodament la fina línia entre documental i ficció, i des d’aquesta frontera planteja qüestions ètiques i teòriques al voltant de la bellesa, la dona, les diverses formes d’amor i, sobretot, la figura de la musa com a ens actiu en el procés de creació. La de l’espectador no és una posició còmoda en aquesta pel·lícula, que apel·la en tot moment a l’esperit crític de qui la veu.

A diferència d’anteriors obres de Guerin, aquest és un llargmetratge centrat en el discurs. La paraula, poètica, reflexiva o fins i tot agressiva, està en tot moment al centre d’un film que convida a pensar i a debatre. 

Segells de reconeixement d’administració oberta