Esteu aquí: Inici Cultura i festes Notícies Notícies 2016 S'inaugura l'exposició #Fotodeldia 2015 a l'Espai Turisme

S'inaugura l'exposició #Fotodeldia 2015 a l'Espai Turisme

S'inaugura l'exposició #Fotodeldia 2015 a l'Espai Turisme

02/03/2016

Inaugurada la tercera edició de l’exposició#fotodeldia, que romandrà a l’Espai Turisme fins al dijous 31 de març i es podrà visitar en l’horari d’oficina. Els visitants de l’exposició tindran l’oportunitat de triar, amb els seus vots, la millor fotografia de 2015 entre les dotze guanyadores de cada mes.

La mostra recull les 365 fotografies seleccionades al cap de l’any, la qual cosa permet veure l’evolució de la ciutat amb el pas dels dies, dels mesos i de les quatre estacions. A l’inici del concurs, l’any 2013, les fotografies que es penjaven a Instagram amb el hashtag #Tarragona no arribaven al centenar i tenien una mitjana de 50 ‘likes’. Aquesta xifra s’ha anat incrementant a cada nova edició i  avui se’n poden comptar unes 500 al dia i més de 700 si se celebra un esdeveniment puntual, alhora que ara es té una mitjana de 600 ‘likes’ per fotografia.

Val a dir també que, si bé la majoria de fotos que utilitzen l’etiqueta Tarragona són fetes a la ciutat, n’hi ha una part que corresponen a la comarca o a la demarcació. Les fotografies que es pengen amb l’etiqueta #Tarragona recullen instants personals, experiències, i immortalitzen mil i un racons de la ciutat.

Els llocs més fotografiats no varien amb el pas dels anys: amfiteatre, Balcó del Mediterrani, Pont del Diable, Catedral, platges, circ... El que si que varia a cada imatge són els detalls que acompanyen aquestes imatges: la llum, el vol d’algun ocell, un llampec, unes bombolles de sabó, la vegetació, petits detalls que fan única cada imatge. Un altre moment de gran producció és quan la ciutat registra algun gran esdeveniment: Concurs de Castells, Tarraco Viva, Carnaval, Setmana Santa, Sant Magí i Santa Tecla, Tarragona Ciutat de Castells....

 El perfil de Tarragona Turisme a Instagram porta penjades 1.329 fotografies i aplega a prop d’11.000 seguidors, havent-se convertit en la xarxa amb la comunitat més massiva, desbancant enguany a Facebook.

Segells de reconeixement d’administració oberta