Esteu aquí: Inici Cultura i festes Notícies Notícies 2016 Sortejat l'ordre d'actuació i ubicació a plaça del XXVI Concurs de Castells

Sortejat l'ordre d'actuació i ubicació a plaça del XXVI Concurs de Castells

Sortejat l'ordre d'actuació i ubicació a plaça del XXVI Concurs de Castells

L'acte ha estat retransmès en directe per TAC12 i la Xarxa de Televisions, i ha recuperat l'Himne Casteller
Sortejat l'ordre d'actuació i ubicació a plaça del XXVI Concurs de Castells Foto: Elena Gavaldà
10/09/2016

L'Antiga Audiència de Tarragona ha acollit, aquest dissabte 10 de setembre, el sorteig d'ordre d'actuació i col·locació a plaça de les 45 colles participants al Concurs de Castells d'aquest 2016. Durant l'acte, que s'ha pogut seguir en directe a través de TAC12 i de La Xarxa Televisions, s'ha escoltat per primera vegada l'Himne Casteller, que s'ha recuperat per aquesta edició del Concurs. També s'ha presentat el calendari casteller del 2017, una iniciativa de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya. 

Abans de l’acte, també s’ha inaugurat una vitrina que fins al 30 de setembre es podrà veure a la mateixa Antiga Audiència amb les diferents faixes d’honor del Concurs de Castells: la faixa del Concurs de 1932, la faixa del Concurs de 1933 i la faixa que s’atorgarà a la colla guanyadora del Concurs de 2016. La inauguració s’ha fet amb presència de la consellera de Festes de l’Ajuntament de Tarragona, Begoña Floria, el president de la Colla Vella dels Xiquets de Valls, Joan Ibarra i Rafel Sans, president de la Colla Joves Xiquets de Valls.

A la jornada del diumenge 25 de setembre a Torredembarra hi actuaran 13 colles distribuïdes en tres grups: el grup G, el grup H i el grup I. Començarà a les 10 del matí a la plaça del Castell de Torredembarra. S'actuarà en solitari si es prova un castell igual o superior al 7d7. 

A la jornada de dissabte 1 d'octubre del Concurs de Castells a la Tarraco Arena Plaça hi actuaran 20 colles, distribuïdes en els grup D, E i F. Els primers en actuar seran els Xiquets de Hanghzou. La jornada començarà a 2/4 de 5 de la tarda a la TAP i s'actuarà en solitari si es prova un castell igual o superior al 3 de 8.

A la jornada de diumenge 2 d'octubre a la TAP hi participaran 12 colles distribuïdes en tres grups: A, B i C. La jornada començarà a les 10 del matí i s'actuarà en solitari si es prova un castell igual o superior al 4d9f.

> Ordre d'actuació i ubicació de les colles castelleres al XXVI Concurs de Castells

Segells de reconeixement d’administració oberta