Esteu aquí: Inici Cultura i festes Notícies Notícies 2016 Tac12 retransmetrà el Concurs Internacional de Focs per tot Catalunya

Tac12 retransmetrà el Concurs Internacional de Focs per tot Catalunya

Tac12 retransmetrà el Concurs Internacional de Focs per tot Catalunya

22/06/2016


TAC 12 es convertirà enguany en la primera televisió en retransmetre el Concurs Internacional de Focs Artificials Ciutat de Tarragona. Ho farà en directe cada dia des de la Platja del Miracle, en una retransmissió que es podrà veure per la televisió pública del Camp de Tarragona i també per tot Catalunya a través de la plataforma digital MOVISTAR+ al canal 159 de la Xarxa Televisions. També es podrà seguir des de qualsevol lloc del món en streaming.

Així ho han presentat avui la Consellera de Festes de l’Ajuntament, Begoña Floria i el director-gerent de TAC12, Xavier Abelló. Floria ha destacat “la importància d’aquesta iniciativa, ja que el concurs ja forma part dels tarragonins i tarragonines; però que a partir d’enguany s’obrirà a tot Catalunya” i això comportarà “encara més seguidors i públic fidel que anirà fent-se un expert, com és el nostre”. Per la seva banda, Abelló ha destacat “la bona col·laboració amb totes les parts que ho han pogut fer possible” i espera “tenir una bona acollida entre l’audiència de la televisió pública TAC12 de tot el país”. 

La retransmissió començarà a les 22 h, mitja hora abans que les pirotècnies comencin a disparar el castell de focs. En aquesta prèvia coneixerem la pirotècnia que dispara aquell dia i també algunes de les curiositats del concurs amb diversos reportatges que s’emetran; com per exemple com ha evolucionat el concurs de focs des dels seus inicis fins arribar a aquesta 26a edició, o descobrirem els punts més concorreguts per veure aquest espectacle pirotècnic.

L’emissió serà conduïda per la periodista Roser Marquès des del set instal·lat a la platja del Miracle. Estarà acompanyada per diferents experts, entre ells, un dels membres de la Pirotècnia Igual, que comentarà les qüestions més tècniques del castell de focs que es dispari aquella nit des de la punta de la platja del Miracle. El tarragoní Jordi Vinyoles també ens acostarà les impressions de les persones que segueixin el concurs des de la sorra de la platja.

TAC 12 també convoca un concurs entre els telespectadors per triar el guanyador del certamen, segons l’opinió popular. S’hi podrà participar entrant al web www.tac12.tv o al web www.participo.cat. Entre els participants que hagin encertat la pirotècnia que haurà rebut més vots dels telespectadors, es sortejaran diversos premis.

També es demana la participació del públic en la retransmissió a través dels hashtag #ElsMeusFocs. Aquí els espectadors podran fer arribar les seves impressions i les fotografies del certamen.

Segells de reconeixement d'administració oberta