Esteu aquí: Inici Cultura i festes Notícies Notícies 2016 Tarragona acull el XV Torneig Casteller de Futbol

Tarragona acull el XV Torneig Casteller de Futbol

Tarragona acull el XV Torneig Casteller de Futbol

1.300 castellers i 37 colles hi participaran aquest cap de setmana
22/02/2016

Més de 1.300 castellers de tot el país, provinents de 37 colles, seran aquest cap de setmana a Tarragona amb motiu de la seva inscripció i participació al Torneig Casteller de Futbol, que es coneix popularment com l’Intercasteller. El Torneig itinerant, que enguany arribarà a la seva quinzena edició, aterra a Tarragona per segona vegada -després d’haver-se celebrat ja l’any 2004-, i també repeteix organitzadors: la Colla Jove Xiquets de Tarragona.

El XV Torneig Casteller de Futbol, es farà els dies 27 i 28 a diferents equipaments de la part baixa de la ciutat com són el Pavelló Municipal, el CEIP Serrallo, els Refugis, Pau Delclòs, Palau Firal i el Col·legi Miracle. Es preveu que podrien assitir-hi fins a 2.000 espectadors i, per tant, també serà una bona oportunitat per rebre visitants a la ciutat.

Des de l’Ajuntament, la consellera de Festes, Begoña Floria ha destacat la importància d’aquest acte que sobrepassa les actuacions pròpiament castelleres i dóna exemple de la bona sintonia de tots els protagonistes del món casteller.

La Colla Jove Xiquets de Tarragona, amfitrions del cap de setmana casteller, enfatitzen la magnitud, el treball i la responsabilitat que comporta gestionar aquest esperat esdeveniment; tenint en compte a més, que enguany es tracta del més multitudinari de la història. Els de la camisa lila remarquen que el Torneig, és un bon punt d’inici per a una temporada que esperen que estigui plena d’èxits castellers, però també d’activitats socials i dinamitzadores que enriqueixin i facin més gran, no només a la colla, sinó també a la ciutat de Tarragona.

El Torneig Casteller va néixer l’any 2001 a Igualada, i es tracta d’una iniciativa que té com a objectiu ampliar les fronteres del fet casteller més enllà de la temporada castellera, així com fomentar la relació entre colles fora de les places on s’hi actua cada cap de setmana.

Sota aquesta premisa, la Colla Jove de Tarragona ho té gairebé tot a punt per donar el tret de sortida a aquest tradicional i esperat XV Torneig Casteller de Futbol. El proper cap de setmana, el món casteller tornarà a mirar cap a Tarragona sota l’òptica de l’esport, l’oci i el bon ambient.

Segells de reconeixement d’administració oberta