• Apps de l'Ajuntament de Tarragona
  • Apps de l'Ajuntament de Tarragona
  • Canals RSS de l'Ajuntament de Tarragona
  • Facebook de Tarragona Cultura
  • Twitter de Tarragona Cultura
  • You Tube de Tarragona Cultura
  • Instagram de Tarragona Cultura
  • Google Plus de Tarragona Cultura
  • Flickr de Tarragona Cultura
Esteu aquí: Inici Cultura Notícies Notícies 2017 100 llibres alliberats a Tarragona de la mà de Bookcrossing

100 llibres alliberats a Tarragona de la mà de Bookcrossing

Abacus Cooperativa i l'EMT promouen l'intercanvi gratuït de llibres el dia 21 d'abril en diferents línies d'autobusos de la ciutat.
20/04/2017

Demà divendres, 21 d'abril (amb motiu del Dia Internacional del Bookcrossing), dins els actes organitzats per la diada de Sant Jordi, Abacus cooperativa, amb la col·laboració de l'Empresa Municipal de Transports de Tarragona (EMT), posarà en circulació 100 llibres a la ciutat, a través de la plataforma del moviment Bookcrossing i de manera gratuïta. L'objectiu és que dins el transport públic de Tarragona els usuaris trobin llibres, que després de llegir podran tornar a compartir, enregistrant el títol al web de Bookcrossing i facilitant un nou "alliberament". Des de les 8 h del dia 21 d'abril i fins a les 20 h s'aniran distribuint els exemplars dins els autobusos de diverses línies, especialment a les línies 8 i 54.

L'acció, a nivell global, amb 700 llibres alliberats, es realitzarà conjuntament amb Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, (línies del Vallès), Transports Municipals del Gironès SAU i TEISA, Autobusos Municipals de Tarragona i Autobusos de Lleida. Les parades i vestíbuls, així com trens i autobusos, seran l'escenari on es deixaran els centenars de llibres "a caçar" per part de tots els viatgers que vulguin trobar un exemplar i passar una bona estona llegint-lo.

L'acció fomenta la lectura a través de l'intercanvi gratuït de llibres i mitjançant un moviment internacional que vol convertir el món sencer en una gran biblioteca global. Entre els exemplars alliberats hi haurà llibres de fons, combinats amb algunes de les darreres novetats d’autors com Pilar Rahola, Marc Pastor, Jenn Díaz, Carles Capdevila, Javier Cercas i còmics com l'Astèrix o Dragon girl, entre d’altres.

Els llibres estaran identificats amb un número (BCID) que permetrà, enregistrar l'exemplar al web de Bookcrossing -amb el títol, autor, gènere, opinió i altres comentaris- un cop l’hagis trobat, seguint la filosofia d'aquest moviment cooperatiu. La idea és que tots aquests llibres "alliberats" iniciïn, a partir del dia 21, la seva "ruta de viatge" gràcies a tots els lectors que el tinguin entre les seves mans. Aquest és el link que permetrà realitzar el registre dels llibres trobats: abacus.coop/bookcrossing.

L’alliberament dels 700 llibres d'Abacus Cooperativa, el proper divendres, 21 d'abril, ha estat possible també gràcies a la col·laboració de les editorials Grup 62, Grup Planeta, Ara Llibres, Casa Catedral, RBA-La Magrana, Editorial Barcanova, Penguin Random House, Angle Editorial, Cossetània Edicions i Abacus cooperativa-Món Abacus.

Bookcrossing, la biblioteca mundial

Bookcrossing va néixer el 2001 i ofereix la possibilitat, a que tots els qui ho vulguin,de deixar un llibre a qualsevol lloc públic del planeta per tal que un altre el pugui trobar i llegir. Sota aquesta filosofia, el web de Bookcrossing permet enregistrar els títols que "s'alliberen" per tal que els usuaris puguin saber on s'han deixat els exemplars i els puguin "caçar". Si vols més informació sobre aquest moviment, ser-ne usuari i sumar-te a aquest a intercanvi gratuït i universal de llibres, accedeix al seu web http://www.bookcrossing.com.

Comparteix

© Conselleria de Cultura, Patrimoni i Festes - Antiga Audiència, Plaça del Pallol, 3 - 43003 Tarragona
Tel. 977 296 100 - cultura@tarragona.cat
Inici - Telèfons i adreces d'interès - Contactar amb l'Ajuntament - Avís legal