• Apps de l'Ajuntament de Tarragona
 • Apps de l'Ajuntament de Tarragona
 • Canals RSS de l'Ajuntament de Tarragona
 • Facebook de Tarragona Cultura
 • Twitter de Tarragona Cultura
 • You Tube de Tarragona Cultura
 • Instagram de Tarragona Cultura
 • Google Plus de Tarragona Cultura
 • Flickr de Tarragona Cultura
Esteu aquí: Inici Cultura Notícies Notícies 2017 Els Gegants Moros i Negritos de Tarragona participen al 'Món Gegant'

Els Gegants Moros i Negritos de Tarragona participen al 'Món Gegant'

Els Gegants Moros i Negritos de Tarragona participen al 'Món Gegant' Cartell del Congrés Internacional de Gegants i Imatgeria Festiva Món Gegant'
Se celebrarà a Reus del 12 al 15 d’octubre en el marc dels actes de la Capital de la Cultura Catalana.
11/10/2017


Els Gegants Moros i Negritos de Tarragona participaran el diumenge 15 d’octubre a la Mostra internacional de Gegants que es realitzarà a Reus en el marc del Congrés Internacional de Gegants i Imatgeria Festiva 'Món Gegant'. A la trobada hi participaran figures i imatgeria festiva de tot Europa.

El Congrés se celebra del 12 al 15 d’octubre a Reus en el marc dels actes de la Capital de la Cultura Catalana i pretén ser un punt de debat i reflexió sobre el paper de la imatgeria, el seu context i el seu entorn com a forma d’expressió i celebració col·lectiva en l’àmbit local, nacional i internacional. Ponències, xerrades i debats serviran per analitzar les confluències i les diferències de les diverses tradicions i representacions de les figures festives d’arreu del món. La cita comptarà amb experts i estudiosos provinents de diversos països europeus, el Japó i els EUA, a més de Catalunya i d’Espanya i amb la participació de figures i colles provinents de països com Bèlgica, França, Itàlia, Àustria o Portugal.

Tots aquests actes serviran per impulsar i per donar més valor al fet geganter a Catalunya. El territori català gaudeix d’un gran volum de figures, colles i membres que les composen, la Federació Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya està formada actualment per 416 entitats geganteres, i en el conjunt del territori català es coneix l’existència de més de 4.500 figures. Per tant, l’organització del Congrés Internacional de Gegants i Imatgeria Festiva ajudarà a fomentar l’estudi en profunditat i la catalogació de la imatgeria, així com la millora del prestigi i el reconeixement del món geganter català arreu.

Els horaris de les activitats de diumenge on participen els Gegants Moros i Negritos de Tarragona son els següents:

 • 9 h, a la Plaça de la Llibertat, plantada de gegants internacionals, estatals, catalans i la Mulassa i els Gegants de Reus.
 • 11 h, des de la Plaça de la Llibertat, cercavila amb els gegants participants. Recorregut: plaça de la Llibertat, carrer de Llovera, plaça de Prim, raval de Jesús, raval de Martí i Folguera, raval de Robuster, Fossar Vell, plaça de Sant Pere, carrer Major, plaça del Mercadal, carrer de Monterols, plaça de Prim, carrer de Llovera i plaça de la Llibertat.
 • 13 h, a la Plaça de la Llibertat, arribada dels gegants, balls finals i parlaments.

Comparteix

© Conselleria de Cultura, Patrimoni i Festes - Antiga Audiència, Plaça del Pallol, 3 - 43003 Tarragona

Tel. 977 296 100 - cultura@tarragona.cat

Inici - Telèfons i adreces d'interès - Contactar amb l'Ajuntament - Avís legal