• Apps de l'Ajuntament de Tarragona
  • Apps de l'Ajuntament de Tarragona
  • Canals RSS de l'Ajuntament de Tarragona
  • Facebook de Tarragona Cultura
  • Twitter de Tarragona Cultura
  • You Tube de Tarragona Cultura
  • Instagram de Tarragona Cultura
  • Google Plus de Tarragona Cultura
  • Flickr de Tarragona Cultura
Esteu aquí: Inici Cultura Notícies Notícies 2017 Ses Majestats els Reis Mags faran la benvinguda reial des del balcó del Pòsit

Ses Majestats els Reis Mags faran la benvinguda reial des del balcó del Pòsit

Diumenge 31 de desembre, l'Home dels Nassos farà la tradicional passejada per la ciutat
29/12/2017

 

Aquest any, Ses Majestats els Reis Mags estrenaran una nova ubicació des d’on donaran la benvinguda reial a tota la ciutadania. El balcó de l’emblemàtic edifici recentment rehabilitat, el Pòsit, acollirà els parlaments de Ses Majestats i les autoritats locals per, a continuació, iniciar la Cavalcada fins a la plaça de la Font.

L’arribada de Melcior, Gaspar i Baltasar està prevista a les 18.15 h al Serrallo. Com cada any arribaran per via marítima des de terres de l’Orient, i seran saludats per les sirenes dels vaixells i barques del Port, així com per les 21 salves pirotècniques adreçades a les grans personalitats. Seguidament, des del Pòsit saludaran la ciutadania i a partir de les 19 h començarà la Cavalcada dels Reis Mags, que obrirà la Guàrdia Urbana motoritzada i la Carrossa del Fanal de la ciutat de Tarragona, i desfilaran –entre d’altres– la Carrossa de l’Estel, que els ha guiat fins a la nostra ciutat, la de la Sínia, per subministrar aigua a totes les seves bèsties, i les del Dromedari, el Camell i l’Elefant.

L’itinerari que seguiran recorrerà el carrer Reial, la plaça dels Carros, pujarà per Apodaca, la Mitja Lluna, carrer de la Unió, Rambla Nova (dos tombs), carrer de Sant Agustí i Portalet fins a arribar a la plaça de la Font, on seran rebuts per tocs dels clarins i timbales i l’alcalde els farà el lliurament de les claus de la ciutat. Durant tota la nit i matinada, els Mags i els seus patges repartiran milers de regals per a tota la ciutadania.

Prèviament, els dies 2, 3 i 4 de gener els Patges Reials s’instal·laran al Pati Jaume I des de les 6 de la tarda fins a les 8 del vespre per recollir les cartes que els nens i nenes de la ciutat adrecen a Ses Majestats els Reis Mags.

Home dels Nassos

El diumenge 31 de desembre, a les 12 del migdia al pla de la Seu farà la seva aparició l’Home dels Nassos, amb tants nassos com dies té l’any. Des de la Casa Balcells recorrerà la Part Alta fins a arribar a l’Ajuntament, on pujarà al balcó principal i on per segon any es cantarà la Cançó de l’Home dels Nassos. Es tracta d’una nova cançó amb lletra i música de Montse Blai i els arranjaments de Joan Moliner, tots dos mestres de l’Aula de Música Tradicional i Popular El Tecler. Els alumnes de l'Aula de Música Tradicional i Popular el Tecler seran els encarregats d'interpretar la peça amb els següents instruments: sac de gemecs, tarota, tenora, fiscorn, gralla, flabiol i tamborí, acordió, violí, guitarró i percussió.

El recorregut continuarà fins al Recinte Firal, on és ubicat el Parc Infantil de Nadal. L’alumnat de l’Aula d’Instruments Tradicionals de l’Escola Municipal de Música de Tarragona acompanyarà l’Home dels Nassos. L’itinerari transcorrerà pel pla de la Seu, Pare Iglesias, Merceria, Cols, Major, la Nau, Peixateria, Cós del Bou, plaça de la Font, Portalet, Rambla Vella, Sant Agustí, Rambla Nova (per la coca central) fins al monument als herois de la guerra del Francès, recorregut per l’altre lateral fins al carrer de la Unió, Apodaca, Barcelona, passeig d’Espanya i Recinte Firal (Parc de Nadal).

Comparteix

arxivat sota:

© Conselleria de Cultura, Patrimoni i Festes - Antiga Audiència, Plaça del Pallol, 3 - 43003 Tarragona

Tel. 977 296 100 - cultura@tarragona.cat

Inici - Telèfons i adreces d'interès - Contactar amb l'Ajuntament - Avís legal