• Apps de l'Ajuntament de Tarragona
  • Apps de l'Ajuntament de Tarragona
  • Canals RSS de l'Ajuntament de Tarragona
  • Facebook de Tarragona Cultura
  • Twitter de Tarragona Cultura
  • You Tube de Tarragona Cultura
  • Instagram de Tarragona Cultura
  • Flickr de Tarragona Cultura
Esteu aquí: Inici Cultura Notícies Notícies 2017 La pirotècnia Accitana María Angustias guanya el 27è Concurs Internacional de Focs Artificials Ciutat de Tarragona

La pirotècnia Accitana María Angustias guanya el 27è Concurs Internacional de Focs Artificials Ciutat de Tarragona

La pirotècnia Accitana María Angustias guanya el 27è Concurs Internacional de Focs Artificials Ciutat de Tarragona Foto: Pirotecnia Accitana Maria Angustias - Manel R. Granell
En segona posició ha quedat la Pirotècnia Hermanos Ferrández i seguidament Martarello, en aquest ordre
02/07/2017

Avui diumenge 2 de juliol de 2017, el Pati Jaume I de l’Ajuntament de Tarragona ha acollit l’acte de lectura del veredicte i lliurament de premis del 27è Concurs Internacional de Castells de Focs Artificials Ciutat de Tarragona. La consellera de Festes de l’Ajuntament de Tarragona, Begoña Floria, ha llegit el veredicte i ha lliurat els premis acompanyada, entre d’altres, per representats del jurat i de l’organització del concurs així com de les pirotècnies participants. Enguany el Concurs ha comptat amb la participació d’una pirotècnia estrangera, la italiana Martarello i tres de l’estat espanyol com són Turís (València), Hermanos Ferrández (Murcia) i Accitana Maria Angustias (Granada); del total de 15 empreses presentades.

El jurat del concurs, format per dotze membres de diferents disciplines, després de valorar tots els criteris de puntuació, ha acordat que la pirotècnia guanyadora del concurs és l’empresa Pirotecnia Accitana María Angustias, amb 1.760 punts, a la qual se li atorga el Premi Especial Festa Major de Granollers-Trofeu Blancs i Blaus i l’adjudicació del castell de focs de la Festa Major de Granollers; així com el Trofeu Venus Ciutat de Tarragona i un document acreditatiu amb l’adjudicació dels espectacles públics de focs durant les Festes de Santa Tecla 2017.

Així mateix, s’ha procedit a l’entrega del segon premi que ha anat a parar a la Pirotècnia Hermanos Ferrández amb 1.514 punts i el tercer i quart classificats, que han estat Pirotècnia Martarello i Pirotècnia Turís, amb molt poca diferència en la seva puntuació que han estat 1.272 i 1.137 punts respectivament.

 

JURAT

El Jurat ha estat integrat per 12 membres, sota la presidència de l’alcalde de la Ciutat. Diàriament, el jurat ha efectuat les seves votacions que seran lliurades a la secretària i després de cada llançament, en un sobre tancat. 

Dins el jurat, es constitueix una subcomissió tècnica integrada persones vinculades amb el món de la pirotècnia, que seran les encarregades de determinar les penalitzacions, si és el cas, previstes en les bases.

A l'hora de prendre la seva decisió, el jurat valora especialment: l'ocupació de l'espai aeri; la puresa, la intensitat, la brillantor i la durada dels colors; la varietat cromàtica, lluminositat, dimensions, disseny i perfecció de formes, elegància, diversitat d'efectes, sonoritat, conjunció amb l'entorn, originalitat, ritme, el guió de l’espectacle, l’arrencada inicial, el crescendo final i l'acceptació per part del públic. 

Cada un dels setze criteris es puntua de 0 a 10, per la qual cosa, cada membre del jurat pot atorgar un màxim de 160 punts, i per tant cada empresa pot obtenir un màxim de 2.080 punts.

Més informació:

Comparteix

© Conselleria de Cultura, Patrimoni i Festes - Antiga Audiència, Plaça del Pallol, 3 - 43003 Tarragona

Tel. 977 296 100 - cultura@tarragona.cat

Inici - Telèfons i adreces d'interès - Contactar amb l'Ajuntament - Avís legal