• Apps de l'Ajuntament de Tarragona
  • Apps de l'Ajuntament de Tarragona
  • Canals RSS de l'Ajuntament de Tarragona
  • Facebook de Tarragona Cultura
  • Twitter de Tarragona Cultura
  • You Tube de Tarragona Cultura
  • Instagram de Tarragona Cultura
  • Flickr de Tarragona Cultura
Esteu aquí: Inici Cultura Notícies Notícies 2018 Comença el XIV Festival d'Orgue de Tarragona

Comença el XIV Festival d'Orgue de Tarragona

Comença el XIV Festival d'Orgue de Tarragona L'organista Joan Paradell inaugurarà el Festival d'Orgue de Tarragona.
El concert de Joan Paradell el proper dissabte donarà el tret de sortida a aquest cicle, que s’allargarà fins al 16 de juny
04/05/2018

El Festival d’Orgue de Tarragona arriba a la seva catorzena edició. El concert inaugural tindrà lloc el dissabte 5 de maig i n’hi ha tres més programats el dissabte 19 de juny i els dissabtes 2 i 16 de juny. Tots els concerts començaran les 20.30 hores a la Catedral de Tarragona. El cicle comptarà amb la participació de tres reconeguts organistes i un jove talent mallorquí, que posaran en relleu les excel·lents qualitats sonores del gran orgue de la catedral tarragonina.

El músic igualadí Joan Paradell serà el primer a actuar durant el XIV Festival d’Orgue de Tarragona. Organista titular de la Capella Musical Pontifícia Sixtina del Vaticà, on habitualment toca en les celebracions litúrgiques presidides pel Papa. Des que Benet XVI el va nomenar, Paradell es va convertir en el primer organista titular de la història d'aquesta capella creada el 1471.

El 19 de maig serà el torn de Pedro Aguiló, organista titular de l’església de Sant Miquel de Palma. Malgrat la seva joventut, aquest organista mallorquí ha obtingut diversos premis d’interpretació que li auguren una prometedora carrera musical. El tercer concert tindrà lloc el dissabte 2 de juny i anirà a càrrec d’Andrés Cea, format a la Schola Cantorum de Basilea i actualment professor d’orgue al Conservatori Superior de Música de Sevilla.

El festival clourà el dissabte 16 de juny amb el concert de Bartomeu Mut, professor d’orgue al Conservatori Professional de Música i Dansa de Mallorca i organista titular de la Catedral de Mallorca. En la seva trajectòria destaca la coordinació en projectes de restauració d’orgues històrics a Mallorca, una de les zones d’Europa amb més volum d’instruments antics.

Les entrades es poden comprar al web www.tarracoticket.cat o a les taquilles del Teatre Tarragona. L’horari és d’11 a 13 h i dijous i divendres d'11 a 13 h i de 17 a 19 h. A més també es podran adquirir una hora abans del concert a la Catedral de Tarragona. Els preus de l'entrada són 8 € anticipada, 10 € a la taquilla de la catedral, 4 € menors de 16 anys i 27 € l’abonament dels quatre concerts.

 

Comparteix

© Conselleria de Cultura, Patrimoni i Festes - Antiga Audiència, Plaça del Pallol, 3 - 43003 Tarragona

Tel. 977 296 100 - cultura@tarragona.cat

Inici - Telèfons i adreces d'interès - Contactar amb l'Ajuntament - Avís legal