Esteu aquí: Inici Cultura i festes Notícies Notícies 2018 El 28è Concurs Internacional de Focs Artificials Ciutat de Tarragona se celebrarà del 4 al 7 de juliol

El 28è Concurs Internacional de Focs Artificials Ciutat de Tarragona se celebrarà del 4 al 7 de juliol

El 28è Concurs Internacional de Focs Artificials Ciutat de Tarragona se celebrarà del 4 al 7 de juliol

Participaran dues pirotècnies de València, una de Galícia i una d'Itàlia
08/05/2018

Aquest matí s’ha presentat la 28a edició del Concurs Internacional de Focs Artificials Ciutat de Tarragona que se celebrarà del 4 al 7 de juliol. Aquest any s’han presentat 13 propostes i les escollides han estat: Pirotècnia Poleggi d’Itàlia, Pirotècnia Tomàs de Castelló, Pirotècnia Xaraiva d’Ourense i la Pirotècnia del Mediterraneo de Valencia. La consellera de Cultura i Festes, Begoña Floria, ha destacat que “aquest any, en el marc del Pla Cultural dels Jocs Mediterranis, seguim apostant pel vessant internacional del certamen i també per donar un valor afegit al Concurs organitzant activitats complementàries que connecten amb la tradició de foc de la nostra ciutat i que reforcen la nostra identitat cultural”.  

Juntament amb els quatres dies de concurs, s’ha organitzat la segona jornada formativa “Vora els focs de Tarragona” pensada per fomentar la cultura al voltant dels focs artificials i que consistirà en una taula rodona d’experiències organitzatives de festivals i concursos de focs. Durant la presentació també s’ha donat a conèixer el cartell de l’edició d’aquest any que ha estat realitzat pels tarragonins Manel Tarrés i Ferran Roch. Un any més, l’Associació de Restaurants de la Part Alta organitzarà els Sopars sota els Focs i també Tac 12 oferirà en directe totes les jornades del Concurs amb unes retransmissions de caràcter divulgatiu que comptaran amb veus d’especialistes i del públic present a la platja del Miracle.

Ha estat realitzat el sorteig de l’ordre d’actuació de les pirotècnies participants amb el següent resultat:

Segells de reconeixement d’administració oberta