Esteu aquí: Inici Cultura Notícies Notícies 2018 El Centre d'Art obre les portes a l'obra de Marcel Pey amb 'The Burning Blade'

El Centre d'Art obre les portes a l'obra de Marcel Pey amb 'The Burning Blade'

El Centre d'Art obre les portes a l'obra de Marcel Pey amb 'The Burning Blade'

Del 17 d'agost al 7 d'octubre, a l'espai expositiu del Tinglado 2 es podran veure una cinquantena de peces de diferents èpoques de l'artista. L'exposició s'inclou en el projecte 'Trajectòria', que vol retre homenatge a un artista reconegut de la demarcació
El Centre d'Art obre les portes a l'obra de Marcel Pey amb 'The Burning Blade' The Burning Blade de Marcel Pey al Tinglado 2 del Centre d'Art de Tarragona.
14/08/2018

El divendres 17 d'agost a les 7 de la tarda es presenta The Burning Blade a l'espai expositiu Tinglado 2 del Centre d'Art Tarragona. Es tracta d'una mostra on l'artista Marcel Pey fa un pas més enllà en la seva obra, i presenta una selecció de treballs representatius de la seva trajectòria (fotografia, cinema, vídeo) i fa èmfasi en diverses sèries d'obres recents, moltes d'elles inèdites, de fotografia digital sobre paper fotogràfic. S'ha editat un catàleg/llibre d'artista fet expressament per a l'ocasió.

L'exposició presenta una selecció de peces que mostren la seva opció més conceptual i estètica amb obra plàstica, instal·lacions amb neons, impressions fotogràfiques amb intervenció de poemes, films i vídeos. Un conjunt d'elements que comuniquen el missatge fosc i crític de l'autor. Els espectadors hi trobaran l'expressió d'una temàtica urbana que planteja temes compromesos: la violència, la tortura, la droga, l'erotisme, la desolació, l'abús de poder. Però també valors humanistes i l'atracció per les utopies.

La comissària de l'exposició, Assumpta Rosés, ha treballat en una proposta que, per una banda resumeixi l'essència del projecte Trajectòria, i per l'altra, una mostra que pugui optar a la itinerància dins la Xarxa Pública de Centres i Espais d'Arts Visuals de Catalunya, pel seu format i disseny, de fàcil transport que possibiliti fer-ne difusió arreu del país.

BIOGRAFIA DE l'ARTISTA
Marcel Pey (Cardona 1948) és un artista de llarga i constant trajectòria. Ha fet poesia, llibres d'artista, cinema, videoart, obra plàstica i instal·lacions. La seva obra encaixa en les derivacions del Pop Art perquè utilitza imatges de la societat de consum i també s'identifica amb l'Art Conceptual pel contingut ideològic, les metodologies de la cultura audiovisual i les instal·lacions.

S'expressa amb composicions molt estètiques, imatges que adopta dels mitjans de comunicació de masses o bé ha elaborat ell mateix amb recursos propis: càmeres de super-vuit, vídeo, polaroid, fotocòpies, collage i imatges digitals. El resultat són poemes visuals que desperten la imaginació, fascinen i ens fan pensar.

Marcel Pey és, essencialment, poeta. Ha publicat diversos llibres de poesia i més de trenta llibres d'artista. El component poètic s'estén a tota la seva producció visual que es basteix entorn elements evocadors d'un relat seqüencial, procedents de la realitat, dels films, del còmic, de la televisió, del relat literari o de les metàfores.

És un artista visual reconegut, representat en museus d'art com ara el de Reus, Valls, Granollers, MNAC (fotografia) i en col·leccions privades, especialment a la de Rafael Tous que ha prestat les sèries de Polaroids de l'exposició actual. Al llarg de quatre dècades, Marcel Pey s'ha mostrat en festivals de cinema experimental nacionals i internacionals; certàmens de poesia visual i en importants exposicions individuals i col·lectives. És actiu a internet des de 2008, amb intervencions a la xarxa des de diverses plataformes: blogs personals, Facebook, YouTube o Vimeo. L'artista les utilitza com un veritable context creatiu, a més d'una eina de projecció.

La darrera exposició individual de Marcel Pey a Tarragona va ser "Fatal Frames" a l'Ajuntament Vell, el 2005. Fa dos anys es va poder veure Marcel Pey. Remastered, una extensa antològica al Museu de Valls.

Segells de reconeixement d'administració oberta