• Apps de l'Ajuntament de Tarragona
  • Apps de l'Ajuntament de Tarragona
  • Canals RSS de l'Ajuntament de Tarragona
  • Facebook de Tarragona Cultura
  • Twitter de Tarragona Cultura
  • You Tube de Tarragona Cultura
  • Instagram de Tarragona Cultura
  • Flickr de Tarragona Cultura
Esteu aquí: Inici Cultura Notícies Notícies 2018 El Trivial Castellers promou el coneixement de la cultura castellera

El Trivial Castellers promou el coneixement de la cultura castellera

El Trivial Castellers promou el coneixement de la cultura castellera Foto: Mauri
L’aplicació també inclou campanyes solidàries, la primera que dóna el tret de sortida està destinada a l’Hospital d’Infants Sant Joan de Déu
20/03/2018

Aquest matí s’ha presentat el Trivial Castellers, una aplicació gratuïta i solidària que té com a objectiu promocionar el coneixement de la cultura castellera i promoure campanyes benèfiques. Es tracta d’un joc online de preguntes sobre el món casteller on els jugadors han d'encertar la resposta correcta d'entre quatre opcions i avançar completant nivells (descarregant castells). L’aplicació disponible per a mòbils i tauletes és una idea del Baròmetre Casteller amb el suport del Concurs de Castells de Tarragona i desenvolupada per CadevGames.

El joc té un vessant solidari amb la captació de donatius per l’Hospital d’infants Sant Joan de Déu. Els particulars i empreses que ho desitgin poden fer els seus donatius directament des de l'App cap al sistema de la Fundació Sant Joan de Deu.  Des de Trivial Castellers fan una crida a les colles castelleres a organitzar partides solidàries al seu local. La colla que a final d'any hagi donat més diners a la Fundació SJD tindrà la recompensa d'un palet de menjar Gallina Blanca per destinar a una ONG de la seva població.

Funcionament del joc

Un dels objectius del joc és arribar al setè nivell i encertar les 14 preguntes de la màxima categoria. Hi ha set categories i a mesura que es va pujant de nivell augmenta el nombre de preguntes: 6, 7, 8, 9, gamma extra (9), 10 i inèdits (14). També hi ha assoliments per complir: completar tres castells de cada nivell. Els usuaris que accedeixin amb un compte gmail participaran en un rànquing de castells descarregats en cada categoria.

Durant el joc apareix una castellera que acompanya al jugador en el seu repte: amb les alegries i decepcions pròpies de la dinàmica castellera. Es pot escollir el color de la camisa entre diferents opcions. Quan es corona el castell, encertant la meitat de les preguntes de la categoria, s'obté un comodí (de 50% o canvi de pregunta) que ajudarà a descarregar-lo. Quan es completa un nivell es desbloqueja el següent.

Les preguntes surten barrejades per temes (són l’enunciat de cada qüestió). Hi ha més de 1.300 preguntes i els jugadors poden col·laborar proposant-ne a través de la web trivialcastellers.cat. Des de la mateixa aplicació es poden enviar suggeriments o incidències. En l'elaboració de les preguntes han col·laborat: Pere Ferrando, Enric Sucarrats, Joan Boronat, Ramon Codinas i Carles Esteve. També ha col·laborat el joc de taula “El Crack Casteller” i la web castell.manies.cat.

 

Més informació al web www.trivialcastellers.cat

 

Comparteix

© Conselleria de Cultura, Patrimoni i Festes - Antiga Audiència, Plaça del Pallol, 3 - 43003 Tarragona

Tel. 977 296 100 - cultura@tarragona.cat

Inici - Telèfons i adreces d'interès - Contactar amb l'Ajuntament - Avís legal