• Apps de l'Ajuntament de Tarragona
  • Apps de l'Ajuntament de Tarragona
  • Canals RSS de l'Ajuntament de Tarragona
  • Facebook de Tarragona Cultura
  • Twitter de Tarragona Cultura
  • You Tube de Tarragona Cultura
  • Instagram de Tarragona Cultura
  • Flickr de Tarragona Cultura
Esteu aquí: Inici Cultura Notícies Notícies 2018 Iniciat el tràmit per convertir el Mercat del Fòrum en la seu del Centre d'Art

Iniciat el tràmit per convertir el Mercat del Fòrum en la seu del Centre d'Art

El Consell d’Administració d’Espimsa ha donat compte de la readscripció a l’Ajuntament de l’antic edifici del Mercat del Fòrum
14/12/2018

Amb aquesta readscripció, Espimsa deixa de tenir responsabilitat sobre aquest equipament i passa a formar part de l’Àrea de Cultura.

Així, a partir d’avui, s’inicia el procés per convertir l’equipament en la seu del Centre d’Art de Tarragona, un espai municipal obert al món associatiu de l’àmbit artístic i artesà i que serà important per dinamitzar l’activitat comercial de la Part Alta.

La presidenta d’Espimsa, Elvira Ferrando, i la tinenta d’alcalde de Cultura, Begoña Floria, han valorat molt positivament la iniciativa, atès que permetrà resoldre de forma definitiva el futur d’aquest espai. Un cop formalitzat el traspàs s’iniciaran els estudis previs per a la definició concreta del projecte. 

L’antic Mercat del Fòrum, en vigència fins a l’any 2008, és un espai diàfan que conserva les antigues parades de venda de productes bàsics. Té un petit entresol on hi havia les oficines. Consta de tres façanes, que donen a plaça del Fòrum, Peixateries i Merceria, que són totalment diàfanes també, amb paret de vidre actualment decorada, vinilada, amb diferents motius de la ciutat. Els anys 2009 i 2010 s'hi van dur a terme experiències artístiques que van ser molt positives per al barri i per al sector cultural, com Sopa de Galets, Tallers Oberts Part Alta i més endavant alguna acció d’El Teler de Llum.

Floria ha comentat que el projecte per ubicar-hi la seu del Centre d’Art permetrà crear un centre de recursos i un espai per facilitar el desenvolupament del món associatiu vinculat a les arts, un compromís ferm de l'Àrea de Cultura. Per la seva banda, Ferrando també ha afegit que l’equipament permetrà dinamitzar amb activitat artística i cultural la Part Alta, amb un punt d’atenció que redundarà també a escala comercial en tot l’entorn. 

Comparteix

© Conselleria de Cultura, Patrimoni i Festes - Antiga Audiència, Plaça del Pallol, 3 - 43003 Tarragona

Tel. 977 296 100 - cultura@tarragona.cat

Inici - Telèfons i adreces d'interès - Contactar amb l'Ajuntament - Avís legal