• Apps de l'Ajuntament de Tarragona
  • Apps de l'Ajuntament de Tarragona
  • Canals RSS de l'Ajuntament de Tarragona
  • Facebook de Tarragona Cultura
  • Twitter de Tarragona Cultura
  • You Tube de Tarragona Cultura
  • Instagram de Tarragona Cultura
  • Google Plus de Tarragona Cultura
  • Flickr de Tarragona Cultura
Esteu aquí: Inici Cultura Notícies Notícies 2018 Tarragona acull l'exposició "No em va fer Joan Brossa"

Tarragona acull l'exposició "No em va fer Joan Brossa"

La inauguració es farà el dijous 14 de juny a les 20 h, al Tinglado 2 del Moll de Costa
13/06/2018


Demà, dijous 14 de juny a les 20 hores, s’inaugura “No em va fer Joan Brossa” al Centre d’Art de Tarragona Tinglado 2. És un projecte expositiu d’art sonor creat per cabosanroque i que explora la prosa més desconeguda del poeta Joan Brossa. L’obra ha estat produïda per cabosanroque, el festival Temporada Alta, el Teatre Nacional de Catalunya, la Institució de les Lletres Catalanes i la Fundació Lluís Coromina. Assistiran a la inauguració el director dels Serveis Territorials de Cultura a Tarragona, Jordi Agràs; la regidora de cultura de l’Ajuntament de Tarragona, Begoña Floria i la directora artística de Cryptic, Cathie Boydla.

 

Es tracta d’una gran instal·lació sonora i plàstica, formada per diferents elements quotidians extrets del seu context per representar els paisatges als quals fa referència Joan Brossa en la seva prosa dels anys 40 i 50. A més a més, es poden escoltar diferents fragments de la poesia escènica de la mateixa època, farcida d'al·literacions. La intenció és crear una nova prosa objectual, d’interpretació lliure, que substitueixi els textos originals, però que alhora conservi oberta la potencialitat del seu significat i doni a l’espectador la llibertat de poder extreure la seva pròpia interpretació.

 

El Centre d’Art de Tarragona, primera seu de la mostra

El Centre d’Art de Tarragona Tinglado2 serà el primer equipament cultural on es podrà visitar l’obra des del 14 de juny fins al 29 de juliol.

Posteriorment, s’allotjarà al centre Cultural El Casino de Manresa i continuarà la seva itinerància durant el 2019 per diferents espais d’art de Catalunya, com ara el Centre Can Manyé d’Alella, la Sala Portal del Pardo del Vendrell, el Museu de Granollers, el Centre d’Art Contemporani La Sala, la Sala trinitaris de Vilafranca del Penedès, el Museu d’Art de Cerdanyola i el Museu Joan Abelló de Mollet.

 

Programa d’exposicions itinerants del Departament de Cultura

“No em va fer Joan brossa” és una de les mostres que formen part del Programa d’exposicions itinerants que el Departament de Cultura coordina amb la voluntat d’acostar l’art contemporani als ciutadans i ciutadanes, en cooperació amb els ens locals.

Actualment es poden visitar “El desig de creure” al Centre d’Art Maristany de Sant Cugat i “La lliçó de Diògenes” al Centre d’Art la Panera de Lleida. El dissabte, 16 de juny, el Departament de Cultura inaugurarà l’exposició “Un món paral·lel” al Bòlit, Centre d’Art Contemporani.Girona.

Comparteix

© Conselleria de Cultura, Patrimoni i Festes - Antiga Audiència, Plaça del Pallol, 3 - 43003 Tarragona

Tel. 977 296 100 - cultura@tarragona.cat

Inici - Telèfons i adreces d'interès - Contactar amb l'Ajuntament - Avís legal