Esteu aquí: Inici Cultura i festes Notícies Notícies 2018 L'Ajuntament inicia els tràmits per la millora del Teatre Auditori Camp de Mart

L'Ajuntament inicia els tràmits per la millora del Teatre Auditori Camp de Mart

L'Ajuntament inicia els tràmits per la millora del Teatre Auditori Camp de Mart

Aquest matí se n'han presentat els informes tècnics de valoració de l'estat de l'equipament
L'Ajuntament inicia els tràmits per la millora del Teatre Auditori Camp de Mart Fotografia: Mauri
10/07/2018

 

L’Ajuntament inicia els tràmits per la reforma i millora del Teatre Auditori Camp de Mart. El punt de partida de les actuacions a dur a terme són els informes tècnics que aquest matí han presentat en roda de premsa la consellera de Cultura, Begoña Floria, i el cap tècnic de Cultura, Anton Baixeras. La consellera ha explicat que “el Teatre Auditori del Camp de Mart és un equipament cultural emblemàtic de la ciutat amb més de 35 anys de vida i requereix una sèrie de millores per posar-lo al dia”. En aquest sentit, ha explicat que en els darrers mesos s’han encarregat informes tècnics de valoració de l’estat, tant de les instal·lacions com de la carpa, per elaborar, a partir d'aquests, un projecte que planifiqui les actuacions necessàries i realitzar-les per fases, de manera que se'n garanteixi la convivència amb les activitats programades.

Així, els darrers informes sobre l’estat de la carpa indiquen que l’estructura i la fonamentació mostren un bon estat general de conservació i en recomanen revisar els canals de desguàs de l’aigua procedent de la coberta. D’altra banda, pel que fa a la coberta tèxtil, les darreres inspeccions indiquen que té una vida de 23 anys i que presenta una resistència suficient per a l’ús que actualment té la coberta del Camp de Mart. Tot i això, indiquen que el teixit està sotmès al pas del temps i les inclemències climatològiques que en fan necessària la reposició. En aquest sentit, Floria ha explicat que la renovació de la coberta serà la primera de les actuacions que afrontaran i s’inclourà als pressupostos de 2019.

Pel que fa a les instal·lacions, s’està realitzant un estudi de solidesa de l’edifici, anàlisi de patologies i justificació estructural. Els resultats preliminars assenyalen que l’estructura horitzontal, els forjats de llosa de formigó armat, no pateixen deformacions; alguns elements estructurals verticals o pilars de formigó armat tenen patologies provocades per la humitat i, tot i que no es tem per l’estabilitat de l’estructura, caldrà fer actuacions de reforç. Pel que fa a l’estructura de formigó, s’entén que és sobredimensionada i que per tant està estable, quant a la fonamentació està suportada directament sobre un terreny natural de roca. A l’espera de l’informe final, la consellera ha explicat que les conclusions d’aquest estudi seran la base per elaborar un projecte per posar al dia el Teatre Auditori Camp de Mart.

 

Breu recorregut històric

El Teatre Auditori del Camp de Mart és un projecte de l’arquitecte Manuel Lamich Fontanet que va crear un auditori inspirat en els teatres clàssics i que va dissenyar situant la muralla com a teló de fons per realçar-ne el valor patrimonial. Es va inaugurar l’11 de juliol de 1970 i la primera actuació que va acollir va ser l’espectacle de la companyia de ball d’Antonio Gades. Per a la construcció, es van excavar 20.000 metres cúbics de terra, dels quals 8.000 van ser roca. Les principals millores posteriors que s’hi van fer: instal·lació dels seients de plàstic i la instal·lació de la carpa. La coberta tèxtil es va instal·lar el 1993, amb una extensió de 2.980 metres quadrats, va ser considerat l’envelat més gran d’Europa.

Segells de reconeixement d’administració oberta