• Apps de l'Ajuntament de Tarragona
  • Apps de l'Ajuntament de Tarragona
  • Canals RSS de l'Ajuntament de Tarragona
  • Facebook de Tarragona Cultura
  • Twitter de Tarragona Cultura
  • You Tube de Tarragona Cultura
  • Instagram de Tarragona Cultura
  • Flickr de Tarragona Cultura
Esteu aquí: Inici Cultura Notícies Notícies 2018 L'Espai Turisme acull una mostra fotogràfica de la Setmana Santa de Tarragona

L'Espai Turisme acull una mostra fotogràfica de la Setmana Santa de Tarragona

L'Espai Turisme acull una mostra fotogràfica de la Setmana Santa de Tarragona Cartell de la Setmana Santa de Tarragona 2018
La inauguració serà el dilluns 19 de març a les 18:30h
15/03/2018

Dilluns 19 de març a les 18:30 h, la consellera de Turisme, Inma Rodríguez, inaugurarà la mostra fotogràfica de la Setmana Santa de Tarragona a l'Espai Turisme. Es tracta d'un recull d'imatges, fetes entre finals dels anys 90 i inicis del 2000, que mostren escenes i moments de fervor viscuts per aspirants, confrares, germans i congregants que fan possible totes les processons que recorren els carrers del casc antic, des de diumenge de Rams fins Divendres Sant, realçant els valors històrics i arqueològics de l'antiga Tàrraco.

La Setmana Santa és una de les celebracions més solemnes de la ciutat que té com a protagonista la Processó del Sant Enterrament de Divendres Sant. La primera prova documentada de la celebració d'aquesta processó pels carrers de la Part Alta (casc antic) és de l'any 1550. Actualment, més de 4.000 persones s'agrupen en 12 gremis, confraries i congregacions portants dels 20 misteris.

La Processó de Divendres Sant és considerada com una de les més importants de la Mediterrània i està declarada "Festa tradicional d'interès nacional" per la Generalitat de Catalunya, l'any 1999 i reclassificada el 2010 com "Element patrimonial d'interès nacional". L'any 2009, tot el conjunt de la Setmana Santa de Tarragona va ser declarat "Festa d'interès turístic nacional" per la Generalitat.

Comparteix

arxivat sota: , ,

© Conselleria de Cultura, Patrimoni i Festes - Antiga Audiència, Plaça del Pallol, 3 - 43003 Tarragona

Tel. 977 296 100 - cultura@tarragona.cat

Inici - Telèfons i adreces d'interès - Contactar amb l'Ajuntament - Avís legal