• Apps de l'Ajuntament de Tarragona
  • Apps de l'Ajuntament de Tarragona
  • Canals RSS de l'Ajuntament de Tarragona
  • Facebook de Tarragona Cultura
  • Twitter de Tarragona Cultura
  • You Tube de Tarragona Cultura
  • Instagram de Tarragona Cultura
  • Flickr de Tarragona Cultura
Esteu aquí: Inici Cultura Notícies Notícies 2018 Moixiganguers d’Igualada i Xiquets de Reus, guanyadors ‘ex aquo’ de la jornada del dissabte del XXVII Concurs de Castells de Tarragona

Moixiganguers d’Igualada i Xiquets de Reus, guanyadors ‘ex aquo’ de la jornada del dissabte del XXVII Concurs de Castells de Tarragona

Moixiganguers d’Igualada i Xiquets de Reus, guanyadors ‘ex aquo’ de la jornada del dissabte del XXVII Concurs de Castells de Tarragona Diada Internacional del Concurs, amb la participació dels Xiquets de Copenhaguen, els Castellers of London, els Castellers d'Andorra, els Castellers de París, la Colla Castellera de Madrid, la Muixeranga d’Algemesí i un grup de Govindes. Foto: Anna Fusté
Més de 4.800 castellers van omplir de gom a gom la Tarraco Arena Plaça en una diada que va durar 4 hores i 30 minuts
08/10/2018

 

  • Sagals d’Osona va completar amb pòdium assolint un total de 2.255 punts
  • Els igualadins es van convertir en colla de nou


Per primera vegada en la història del Concurs de Castells de Tarragona, dues colles van resultar guanyadores ‘ex aequo’ en la jornada de dissabte del Concurs de Castells. Els Moixiganguers d’Igualada i els Xiquets de Reus van guanyar la primera jornada de la Tarraco Arena Plaça (TAP) del XXVII Concurs de Castells de Tarragona amb un total de 3.460 punts cadascuna.

Amb el 5de8, el 3de9f, 2de8f per la part dels igualadins, completant així la millor diada de la seva història i convertint-se en colla de nou, i, el 2de8f, el 3de9f i el 5de8 dels reusencs, les dues agrupacions es van anotar la millor actuació mai vista en una jornada del dissabte. A més, és la primera vegada que la TAP va veure descarregar dos castells de nou pisos en aquest dia. Els Sagals d’Osona van quedar tercers amb un total de 2.255 punts completant el 3de8, el 2de8f, 4de8 i ipde7f.

La jornada, que va transcórrer en un temps de 4 hores i mitja, va veure un total de 71 castells alçats (73 % dels quals descarregats), destacant la gamma alta de set i castells de vuit. A més, 7 colles van igualar i superar el seu registre que portaven aquesta temporada. Des del punt de vista sanitari, 110 van ser les assistències mèdiques registrades, amb 12 derivacions a l’Hospital Sant Pau i Santa Tecla de Tarragona, però cap greu.

Per la banda organitzativa, Xavier Gonzàlez, director del Concurs de Castells, destacava el brutal aspecte que va lluïr la TAP, tant a l’arena com a la graderia. “Tot ha anat sobre l’esperat. Tota previsió indicava que seria una diada exitosa i així ha estat. Estem molt contents perquè la jornada del dissabte ha aconseguit despertar un enorme interès.” Gonzalez afegia que “el viscut avui és un gran preludi del que passarà demà”.

Per la seva banda, Ester Roca, directora castellera del Concurs de Castells, es mostrava satisfeta amb la bona dinàmica que va tenir la diada. “Els 4.800 castellers que estaven avui a plaça han fet d’aquesta jornada un dia històric i memorable”.

Comparteix

© Conselleria de Cultura, Patrimoni i Festes - Antiga Audiència, Plaça del Pallol, 3 - 43003 Tarragona

Tel. 977 296 100 - cultura@tarragona.cat

Inici - Telèfons i adreces d'interès - Contactar amb l'Ajuntament - Avís legal