• Apps de l'Ajuntament de Tarragona
  • Apps de l'Ajuntament de Tarragona
  • Canals RSS de l'Ajuntament de Tarragona
  • Facebook de Tarragona Cultura
  • Twitter de Tarragona Cultura
  • You Tube de Tarragona Cultura
  • Instagram de Tarragona Cultura
  • Flickr de Tarragona Cultura
Esteu aquí: Inici Cultura Notícies Notícies 2018 Presentació dels dos primers volums de l'Enciclopèdia Castellera

Presentació dels dos primers volums de l'Enciclopèdia Castellera

Editada per Cossetània, és l’obra global i de síntesis més actualitzada sobre el fet casteller. L'acte tindrà lloc el 4 d'abril a les 19 h a l'Ajuntament
03/04/2018

Dimecres 4 d’abril es presentaran els volums I i II de l’Enciclopèdia Castellera. L’acte serà a la sala d’actes de l’Antiga Audiència a les 7 de la tarda i comptarà amb la presència de l’alcalde, Josep Fèlix Ballesteros i el director de l’Enciclopèdia Castellera, Xavier Brotons.

L’Enciclopèdia Castellera, editada per Cossetània, és l’obra global i de síntesis més actualitzada sobre el fet casteller. Els dos primers volums que es presentaran el pròxim dimecres fan un recorregut històric des dels inicis dels castells fins a 2016. La col·lecció neix amb l’objectiu de recopilar i actualitzar tota la informació sobre els castells i, per això, compta amb la col·laboració dels principals especialistes en cadascun dels diferents àmbits del fenomen casteller.

El primer volum està dedicat a l’anàlisi dels antecedents dels castells i la descripció dels seus orígens fins al final de la Guerra Civil espanyola. També inclou l’estat de la qüestió sobre els castells nets més polèmics del segle XIX i sobre la possibilitat que s’intentés o fes un castell de deu pisos. El segon analitza la història dels castells des del final de la Guerra Civil espanyola fins a la temporada del 2016. Es tracta, doncs, de la descripció de períodes històrics com la represa de l’activitat castellera després del conflicte bèl·lic i un posterior estancament (1939-1968) i de la recuperació dels folres. Igualment, inclou un estudi dels diferents concursos castellers que hi ha hagut al llarg de la història.

L’Ajuntament dóna suport a iniciatives orientades a divulgar i donar a conèixer els castells des de diferents vessants. Així, a més de recolzar l’edició d’aquesta col·lecció bibliogràfica, també ha impulsat l’estudi elaborat pel Centre de Prospectiva i Anàlisi de Castells amb la col·laboració de l’Observatori per la Igualtat de Gènere de la URV sobre el paper de la dona en el món casteller i també ha col·laborat en el desenvolupament del Trivial Castellers, una aplicació gratuïta i solidària que té com a objectiu promocionar el coneixement de la cultura castellera i promoure campanyes benèfiques.

Comparteix

© Conselleria de Cultura, Patrimoni i Festes - Antiga Audiència, Plaça del Pallol, 3 - 43003 Tarragona

Tel. 977 296 100 - cultura@tarragona.cat

Inici - Telèfons i adreces d'interès - Contactar amb l'Ajuntament - Avís legal