Esteu aquí: Inici Cultura i festes Notícies Notícies 2018 Presentació dels dos primers volums de l'Enciclopèdia Castellera

Presentació dels dos primers volums de l'Enciclopèdia Castellera

Presentació dels dos primers volums de l'Enciclopèdia Castellera

Editada per Cossetània, és l’obra global i de síntesis més actualitzada sobre el fet casteller. L'acte tindrà lloc el 4 d'abril a les 19 h a l'Ajuntament
03/04/2018

Dimecres 4 d’abril es presentaran els volums I i II de l’Enciclopèdia Castellera. L’acte serà a la sala d’actes de l’Antiga Audiència a les 7 de la tarda i comptarà amb la presència de l’alcalde, Josep Fèlix Ballesteros i el director de l’Enciclopèdia Castellera, Xavier Brotons.

L’Enciclopèdia Castellera, editada per Cossetània, és l’obra global i de síntesis més actualitzada sobre el fet casteller. Els dos primers volums que es presentaran el pròxim dimecres fan un recorregut històric des dels inicis dels castells fins a 2016. La col·lecció neix amb l’objectiu de recopilar i actualitzar tota la informació sobre els castells i, per això, compta amb la col·laboració dels principals especialistes en cadascun dels diferents àmbits del fenomen casteller.

El primer volum està dedicat a l’anàlisi dels antecedents dels castells i la descripció dels seus orígens fins al final de la Guerra Civil espanyola. També inclou l’estat de la qüestió sobre els castells nets més polèmics del segle XIX i sobre la possibilitat que s’intentés o fes un castell de deu pisos. El segon analitza la història dels castells des del final de la Guerra Civil espanyola fins a la temporada del 2016. Es tracta, doncs, de la descripció de períodes històrics com la represa de l’activitat castellera després del conflicte bèl·lic i un posterior estancament (1939-1968) i de la recuperació dels folres. Igualment, inclou un estudi dels diferents concursos castellers que hi ha hagut al llarg de la història.

L’Ajuntament dóna suport a iniciatives orientades a divulgar i donar a conèixer els castells des de diferents vessants. Així, a més de recolzar l’edició d’aquesta col·lecció bibliogràfica, també ha impulsat l’estudi elaborat pel Centre de Prospectiva i Anàlisi de Castells amb la col·laboració de l’Observatori per la Igualtat de Gènere de la URV sobre el paper de la dona en el món casteller i també ha col·laborat en el desenvolupament del Trivial Castellers, una aplicació gratuïta i solidària que té com a objectiu promocionar el coneixement de la cultura castellera i promoure campanyes benèfiques.

Segells de reconeixement d’administració oberta