Esteu aquí: Inici Cultura i festes Notícies Notícies 2019 El 29è Concurs Internacional de Focs Artificials Ciutat de Tarragona se celebrarà del 3 al 6 de juliol

El 29è Concurs Internacional de Focs Artificials Ciutat de Tarragona se celebrarà del 3 al 6 de juliol

El 29è Concurs Internacional de Focs Artificials Ciutat de Tarragona se celebrarà del 3 al 6 de juliol

S'hi han presentat un total de 12 propostes
08/05/2019

Avui s'han comunicat les quatre empreses que han estat escollides per participar en el proper Concurs Internacional de Focs Artificials, que tindrà lloc del 3 al 6 de juliol. Enguany s’han presentat un total de 12 propostes, una menys que el 2018. D'aquesta manera, es pot constatar que es manté entre les empreses del sector l’interès en participar al Concurs.

La tria l’ha portat a terme una comissió seleccionadora formada per:

Francesc Cruz. Tècnic de l’Ajuntament de Granollers
Daniel Montero. Expert pirotècnic
Xavier Gonzàlez. Tècnic de l’Ajuntament de Tarragona
Hèctor de la Salud. Expert pirotècnic
Alberto Medrano. Expert pirotècnic

 

RELACIÓ D’EMPRESES PARTICIPANTS

PIROTECNIA Esteban Martín S.L. (Granada)

És una empresa familiar que sorgeix l’any 1895, que ha anat passant de generació en generació. Actualment es troba dirigida per la 4a generació. Ha participat en nombrosos esdeveniments com l’Aste Nagusia de la ciutat de Bilbao, el festival de las Andalucías Atlánticas a Essaouira (Marroc) i als concursos internacionals de focs artificials de les ciutats de Gasteiz i Donostia.

Guanyadora del VII Concurs de Pirotècnia CIUDAD DE EL EJIDO (Campeón de Campeones), en la seva edició d’espectacle Piro-Musical al 2002 i Primer Premi en el concurs internacional de pirotècnia CIUDAD DE EL EJIDO, els anys 1999 i 2000.

Quantitat de massa pirotècnica que dispararan:  419 kg

PIROTECNIA ALPUJARREÑA(Granada)

Aquesta empresa sorgeix el 1890. Avui dia, la gestió d’aquesta, la fa la 4a generació, i aporta els últims avenços de seguretat, producció i control de qualitat. Aquesta no només es dedica al llançament de focs artificials, sinó també a la seva fabricació i disseny . Encarregada de realitzar la mascletà d’Alacant al 2015 i la 9a mascletà de les falles de València el 2018. El 2017, va participar Concurs Internacional de Focs artificials de Pamplona i va obtenir-hi la 3a posició.

Quantitat de massa pirotècnica que dispararan: 652 Kg

PIROTECNIA DEL MEDITERRÁNEO (València)


Empresa valenciana creada l'any 2015. El seu gerent, Antonio García Juan, va acumular experiència en diferents tallers pirotècnics fins a crear la seva pròpia empresa.

Quantitat de massa pirotècnica que dispararan: 640 kg


PIROTECNIA AQUARÊVE ARTIFICIE (França)

Empresa francesa nascuda el 1991. Especialitzada en el disseny d’espectacles piromusicals, performances i la creació d’efectes especials per a espectacles. Destaca el seu estil centre-europeu, més sobri i centrat en els efectes digitals com a fil conductor de les seves creacions pirotècniques. Ha actuat a localitzacions de l'àmbit internacional com Biauzzo (Itàlia), les ciutats franceses Thionvelle i Metz, aixi com, a la Vinexpo de Bordeaux.

Quantitat de massa pirotècnica que dispararan: 456  kg


PREMIS EN METÀL·LIC I TROFEUS

1r premi: Trofeu "Venus Ciutat de Tarragona", document acreditatiu i adjudicació dels espectacles públics de focs artificials durant les Festes de Santa Tecla de 2019 per valor de  26.000 € IVA inclòs.

Premi especial “Festa Major de Granollers-Trofeu Blancs i Blaus”, atorgat per l’Ajuntament de Granollers, i adjudicació a l’empresa de la península Ibèrica millor classificada, la realització dels espectacles de focs artificials de la Festa Major de la ciutat de Granollers 2019, per un valor de 15.000 € el Castell de Focs i 2.999 € les tronades.


EL JURAT

El jurat del Concurs estarà integrat per 12 membres, sota la presidència de l’alcalde de la ciutat. Diàriament, el jurat efectuarà les seves votacions, que seran lliurades a la secretaria del jurat després de cada llançament, en un sobre tancat.

Dins el jurat, es constitueix una subcomissió tècnica integrada persones vinculades amb el món de la pirotècnia, que seran les encarregades de determinar les penalitzacions, si és el cas, previstes en les bases. A l'hora de prendre la seva decisió, el jurat valorarà especialment: l'ocupació de l'espai aeri; la puresa, la intensitat, la brillantor i la durada dels colors; la varietat cromàtica, lluminositat, dimensions, disseny i perfecció de formes, elegància, diversitat d'efectes, sonoritat, conjunció amb l'entorn, originalitat, ritme, el guió de l’espectacle, l’arrencada inicial, el crescendo final, i l'acceptació per part del públic.

Cada un dels setze criteris es puntuarà de 0 a 10, per la qual cosa, cada membre del jurat podrà atorgar un màxim de 160 punts, i, per tant, cada empresa podrà obtenir un màxim de 2.080 punts.

El veredicte del jurat es donarà a conèixer simultàniament a tots els concursants el diumenge 7 de juliol de 2019, a les 12 h en un acte públic al Pati del Rei Jaume I de l’Ajuntament de Tarragona.


RETRANSMISSIÓ EN DIRECTE I PREMI DEL PÚBLIC

TAC 12 oferirà, per quart  any, i en directe, les 4 jornades del Concurs. Es tracta de fer unes retransmissions al més divulgatives possibles incorporant la veu dels especialistes i també del públic que es desplaça fins a la platja del Miracle per veure els espectacles des de primera línia. La retransmissió comptarà amb 4 càmeres instal·lades estratègicament en diferents ubicacions de la punta i platja del Miracle per tal d'oferir la globalitat de l'espectacle. Això permet també que els teleespectadors de tot el Camp de Tarragona puguin, des de casa, dir-hi la seva. El públic podrà decidir qui ha estat la millor pirotècnia i, per tant, quina ha estat la guanyadora del premi del públic, que com en l'edició anterior lliurarà TAC 12.


LA IMATGE GRÀFICA DEL CONCURS

Gerard Sierra és un dissenyador gràfic especialitzat en tipografia i il·lustració nascut a Constantí. Format a l'Escola d'Art i Disseny de Tarragona i a EINA, centre universitari de disseny i art de Barcelona. Actualment compagina projectes de disseny, art i creació cultural com a autònom a la vegada que col·labora activament a Durana-Durana, un estudi de disseny gràfic especialitzat en identitat i disseny editorial a Barcelona.


SOPARS SOTA ELS FOCS

Com ja és costum, l’Associació de Restaurants de la Part Alta (ARPA) portarà a terme els dies 2, 3, 4, 5 i 6 de juliol els Sopars Sota els Focs, el toc gastronòmic de qualitat del Concurs de Focs, en el marc incomparable del passeig de les Palmeres.

Segells de reconeixement d’administració oberta